MHP’li Çalışkan: Seyhan’ın önceliği eşit ve adil hizmet

MHP Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan, Seyhan’ın en önemli sorununun bu güne kadar verilmeyen adil ve eşit hizmet olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Çalışkan: Seyhan’ın önceliği eşit ve adil hizmet

MHP Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan, Seyhan’ın en önemli sorununun bu güne kadar verilmeyen adil ve eşit hizmet olduğunu söyledi.

Seyhan’da bir zihniyet değişiminin gerektiğini aktaran Çalışkan, ilçede şuana kadar ayrımcılık, ötekileştirme üzerine bir hizmet anlayışı olduğunu ifade etti. Hangi parti olursa olsun Adana’da E-5’in altı üstü şeklinde bir takım ekonomik, coğrafik ve demografik olarak ayrımcılık yapıldığını vurgulayan MHP adayı Çalışkan, “Yok Kürtler, Aleviler yok yerli Araplar gibi. Bizim bunu öncelikle bitirmemiz gerek. Vatandaşın nezdinde algıyı değiştirmek istiyoruz. 771 bin kişi herkes eşit vatandaş eşit hemşerimizdir. Seyhan Türkiye’nin 5. büyük ilçesi. 750 bin büyükşehir sınırını geçmiş bir ilçemiz. Ama maalesef baktığımız zaman hem imar anlamında hem nüfus anlamında Seyhan’ın üçte ikisinin yaşadığı bölgede tamamen çarpık yapılaşma oluşmuş bir köy görünümünde.” dedi.

Adana’nın şehir merkezi Seyhan olduğu için gündüz nüfusu aşığı yukarı bir milyona ulaştığını ifade eden Abdullah Çalışkan, şehrin bütün trafik ve iş yoğunluğunun Seyhan’da bulunduğunu dile getirdi. Öncelikle büyükşehirle birlikte şehrin nazım imarını yaparak meskun, ticari ve bürokrasi mahallerinin tespit edileceğini anlatan Çalışkan, “Bu şekilde trafik yoğunluklarının nerden nereye kacağını belirleyip ona göre ana arterlerin yeniden açılması ve bu şekilde Seyhan’ın yeniden meydana getirilmesi için çalışacağız.” diye konuştu.

En acil ihtiyaçlardan olan zihniyet dönüşümünü sağladıktan sonra imar alanlarında kentsel dönüşümü yapacaklarını kaydeden MHP Seyhan adayı şöyle devam etti: “Bizim kentsel dönüşüm anlayışımız sadece imar anlamında değil. Bu güne kadar yatay gettolaşma dediğimiz bir yapı var Adana’da. Bunu kentsel dönüşüm diyerek oradaki insanların kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümlerini sağlamadan götürüp taşıdığınız zaman bu dikey gettolaşmaya dönüşür. Kentsel dönüşümün hem kültürel hem ekonomik hem de sosyal dönüşümle birlikte yapılmasıdır doğru olan. Aksi halde eğer Seyhan’a müdahale edilmezse hem belediye hem genel yönetim olarak çok büyük tehlikeler bekliyor ilçeyi.”

Adana’nın birinci derece sosyal deprem bölgesi durumunda olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Tamamen de Seyhan. Sosyal dönüşümü sağlayarak sosyal fay hattında biriken enerjinin mutlaka alınması gerekiyor. Biz bu riski almazsak elimizi taşın altına koymazsak bizi çok daha büyük tehlike bekliyor. Seyhan’ın kazaya bırakılmış hizmetlerin yeniden, adil ve eşit olarak verilmesi gerekir. Önce insan diyeceğiz, adil ve eşit hizmet vereceğiz. Kentsel dönüşümümdeki mantalitemizde öyle. Sadece bina anlamında dönüşümü kastetmiyoruz. Şehri hem zihniyet hem sosyal dönüşüm anlamında entegrasyonu sağlamak amacındayız. 21. Yüzyılda Seyhan hala bir Afganistan Filistin görünümünde, bu bizi üzüyor. Seyhan’ın makus talihini yenmek üzere geliyoruz. “ açıklamasında bulundu.
CİHAN

Yorumlar