MHP'li Büyükataman: Yeni düzenlemeyle terörist başı siyasi muhatap yapılacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Meclis’e gelen son demokratikleşme paketinin terörist başına siyaset yapma imkanı getireceğini savundu.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Büyükataman: Yeni düzenlemeyle terörist başı siyasi muhatap yapılacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Meclis’e gelen son demokratikleşme paketinin terörist başına siyaset yapma imkanı getireceğini savundu. Alfabeye x, q, w harflerinin dahil edilmesi, bölücülükten hüküm giyenlere yeniden siyaset yapma hakkı verilmesi ve eş başkanlık uygulamasının yasallaştırılmak istendiğini savunan Büyükataman, "Yeni düzenlemeyle terörist başına kurulmuş ya da kurulacak bir partinin üyesi, ardından da eşbaşkanı olarak siyasi muhatap yapılacak." dedi.

Yerel yönetimleri sadece muhtar, meclis üyesi ya da belediye başkanı seçimi olarak görmediklerini anlatan Büyükataman, "Bütün hesaplar MHP’nin başarısızlığı üzerine kurulu. Bu oyunu bozmak için birlik ve beraberlik halinde mücadele ederek buna izin vermemek zorundayız. Son kale MHP’de buluşmak durumundayız." diye konuştu.

MHP Karacabey belediye başkan adayı tanıtım toplantısı mehter gösterisiyle gerçekleştirildi. MHP Karacabey belediye başkan adayı tanıtım programı, partinin Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İl Başkanı Hasan Toktaş, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir’in yanı sıra Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Gürsu ve Harmancık adaylarının katılımıyla gerçekleştirildi. Tanıtım öncesi davetlilere mehter konseri sunuldu.

MHP Karacabey Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur’un tanıtım programı Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mehter eşliğinde salona giren partililere verilen konserin sonrasında program Kur’an tilavetiyle devam etti. İstifalar sebebiyle boşalan yönetime yapılan atamalarla oluşan Karacabey ilçe yönetiminin tanıtıldığı toplantıda konuşan MHP İlçe Başkanı İsmail Tezcan, "Karacabey’de iktidar olmaya hazırız. Hedefimiz, ilkelerimiz, vizyonumuz ve kadromuzla belediyeciliğe hazırız. Dağ gibi sorunları ve yolsuzluğu ortadan kaldırmak için göreve talibiz. Allah’tan başka kimseye minnet borcumuz yoktur. Tüm beklentilere cevap vereceğiz.” diye konuştu.

"BURSA’DA EZBER BOZACAĞIZ"

MHP Karacabey Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur’u takdim eden MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, "Bursa’da ezber bozacağız. Büyükşehir ve ilçelerde en yüksek oyu biz alacağız. Büyükşehirin yanı sıra 12 ilçede adaylarımızı açıkladık." diye konuştu.

MHP Karacabey Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur ise kısa süre önce yaşanan sancılı aday adaylığı sürecine işaret ederek, makam ve mevki hırsından dolayı bu göreve talip olmadığını söyledi. Aday olma sebeplerini sıralayan Tayfur, “Siyasetin dürüstçe de yapılabileceğini, seçimin az ve helal parayla da kazanılabileceğini ispat etmek, çıkarcıların MHP’de barınamayacağını ve MHP belediyeciliğinin farkını göstermek için adayım.’ şeklinde konuştu. Hayali projelerle oy avcılığı yapmayacağını vurgulayan Tayfur, şeffaf belediyecilikle birlikte ayrıştıran değil bütünleştiren bir anlayış sergileyeceğini anlattı.

MHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir de 'büyük hatalar içindeki hükümete dur denilmesi' anlamında yerel seçimlerin önem taşıdığını belirtti. Koçdemir, 31 Mart sabahı yepyeni bir dönemin başlayacağını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar