MHP'li Aydın: Musluktan içilebilir temiz su akacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, göreve seçilmesinin ardından şehrin içme suyu problemini çözüme kavuşturacağını belirterek, "Erzurumlu musluğundan ve çeşmelerden korkmadan kana kana temiz s.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Aydın: Musluktan içilebilir temiz su akacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, göreve seçilmesinin ardından şehrin içme suyu problemini çözüme kavuşturacağını belirterek, "Erzurumlu musluğundan ve çeşmelerden korkmadan kana kana temiz su içecek." dedi.

MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, esnaf, kahvehane, mahalle ve köy ziyaretlerine devam ediyor. Vatandaşların teveccühü ile karşılanan Prof. Dr. Aydın, şehrin içme suyu ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. İçilebilir su kaynakları bakımından Türkiye'nin zengin illerinden birisi olan Erzurumlunun temiz su ve sağlıklı tüketemediğini belirten MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı, şunları söyledi: "Erzurumlu hemşehrilerimiz bizim dönemimizde temiz, sağlıklı su tüketecek. Musluklardan içilebilir temiz su akacak. Kanserojen asbestli borulardan halkımız suyunu tüketmeyecek. İçme suyu şebekesini yenileyip, sağlıkla hale getireceğiz. Yıllardır halkımıza kirli ve zehirli su içerenlerden bunun hesabını soracağız. 31 Mart'ta mazbatamızı aldıktan sonra 'İleri Biyolojik Arıtma Sistemi'nin kurulması için çalışmalar başlatarak, içme suyu şebekesi ve atık su kanalizasyon şebekesi altyapı sistemleri köklü bir çözüme ulaştıracağız. Erzurum'un suyu yine o eski nefasetine ve güzelliğine kavuşacak. Halkımız tarihi çeşmelerden korkmadan kana kana suyunu içecek, çayını demleyecek."

TAŞAMBARLAR MISIR ÇARŞISI OLACAK

Erzurum'un tarihi dokusuna zarar vermeden, ecdat yadigarı eserlerin topluma ve ekonomiye kazandırılacağına da işaret eden Prof. Dr. Aydın, özellikle Taşambarların şehrin Mısır Çarşısı haline getirileceğine vurgu yaparak, "İstanbul'un en eski kapalı çarşılarından biri olan Mısır Çarşısı, aktarlarıyla meşhur olması ve bu çarşıda halen tabii ilaçlar, baharat, çiçek tohumları, nadir bitki kök ve kabukları gibi eski geleneğine uygun ürünlerin yanı sıra kuruyemiş, şarküteri ürünleri, değişik gıda maddeleri satılmasıyla halka tarihi doku içerisinde hizmet vermektedir. Erzurum’a da bu tarihi çarşıyı yansıtacak bir çarşı yapmak amacıyla taş ambarlarını Erzurum’un Mısır Çarşısı haline getireceğiz. Şehir ekonomisinin canlılık kazanacağı bu tarihi mekanı halkımızın ve ülkemizin hizmetine açacağız." diye konuştu.

"KAHRAMANLAR MÜZESİ YAPACAĞIZ"

Şehirlerin ve ülkelerin sosyokültürel gelişmişlik göstergelerinden birisinin müzeler olduğunu belirten MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Aydın, "Dünyada turistlerin ilk ziyaret ettikleri yerler kent müzeleridir. Müzeler bir şehrin kültür karnesidir. Büyük acılar, işgaller yaşamış şehrimizde Kahramanlar Müzesi yaparak ecdadımızdan geç kalınmış bir özür diliyoruz. Atatürk’ün 'Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimizi kurtuluş ve zafere götürmede Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim diyemez.' diyerek kahraman kadınlarımızı hak ettikleri şekilde onurlandırmışken, Nene Hatun’u, Kara Fatma lakaplı Fatma Seher Erden’i ve de onlarca kahramanımızı yad edeceğimiz, tarihimizi daha yakından tanıyacağımız kahramanlar müzesini kuracağız. Bu müzede bölgemizle ilgili tarihi trajik olayları birinci kaynaklardan kayıt altına alınarak, gelecek nesillere çeşitli etkinliklerle aktarılacaktır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar