MHP'li Akgemci: Kahramanmaraş, markasını üreten cazibe merkezi şehre dönüşecek

Yerel seçim çalışmalarını mahalle, köy, fabrika ve esnafları tek tek gezerek sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Akgemci: Kahramanmaraş, markasını üreten cazibe merkezi şehre dönüşecek

Yerel seçim çalışmalarını mahalle, köy, fabrika ve esnafları tek tek gezerek sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, ilde partisine olan teveccühün arttığını söyledi. ‘100 ağartan 100 proje’ adını verdiği 3 aşamalı eylem planıyla Kahramanmaraş’ın kendi markasını üreten, cazibe merkezi bir şehre dönüşeceğini belirten Akgemci, tarihi kent için değişim zamanının geldiğini söyledi.

MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ın uzun yıllar hak ettiği yere ulaşamadığını ifade etti. Akgemci; belediyecilik, ulaşım, toplu konut, kentsel dönüşüm, istihdam, turizm, teknoloji, rekreasyon alanı, sosyal belediyecilik ve kültür-sanat başlıkları altında topladığı projelerini anlattı.

Şehrin yönetimiyle ilgili stratejik analiz yapılarak uzun, kısa ve orta ölçekli mastır planlamaların hazırlandığını kaydeden Akgemci, “Kahramanmaraş, hak ettiği yerde değil. Bu durum beni rahatsız ettiği için ilimizden aday oldum. Amacımız, şehrimizi metropol kentlerle yarışır hale getirerek, marka bir şehir yapmak.” dedi.

Sorunların çözümü için hazırlanan yol haritasında problemlerin 3 ana başlıkta toplandığını dile getiren Akgemci: “Kahramanmaraş, bir sanayi şehri, Türkiye’nin 13’üncü büyük ekonomisine sahip, ancak gelişmişlik ve sosyal yaşantı sıralamasında 60’ıncı sırada yer alıyor. Buradan şu anlaşılıyor; Kahramanmaraş ekonomisini sosyal hayat aktaramıyor. Biz büyükşehir bütçesiyle bunun önünü açacağız. Organize Sanayi Bölgesi'nde doğal gaz yok, yol bağlantısı yok, 7 bin 500 işçi çalışıyor, fakat şehirden kopuk bir sanayi bölgesi. Kahramanmaraş’ın imaj sorunu var, yatırımların yapılmasında ve yönlendirilmesinde koordinasyon sorunu var.” diye konuştu.

Kentteki ulaşım sorununun, belediye bünyesinde oluşturulacak ulaşım koordinasyon merkeziyle aşılacağını anlatan Akgemci, “Sorunsuz ulaşım sağlayacağız. Ekonomik İş Birliği Birimi kurarak birbirinden kopuk olan STK, kamu ve siyasetçilerin iletişim eksikliğini gidereceğiz. Böylece, yatırımların daha yararlı hale dönüşmesini amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Kentsel dönüşüm alanındaki projelerini de aktaran Akgemci, şöyle konuştu: “Yusuflar Mahallesi'nin kentsel dönüşümüyle ilgili projemiz var. Bu projeyle şehrimizin çehresi değişecek. Burada 7 bin 200 insanımız var. 24 hektarlık bir alanı rehabilite ederek, kent meydanını yeniden düzenleyeceğiz. Ayrıca, Kahramanmaraş’ın özlemini çektiği fünikler sistem dediğimiz eğimli tramvay hattıyla Abdülhamithan Camii ile Ulu Cami'yi birbirine bağlıyoruz. Daha sonra açılacak diğer tramvay hatlarıyla da şehirdeki trafik yoğunluğu önemli ölçüde çözülecek.”

Menzelet Barajı çevresinin de rekreasyon projeleriyle cazibe merkezine dönüşeceğini belirten Akgemci, “Zengin su potansiyeline sahip ilimizde, Menzelet Barajı çevresindeki kıyıyı, rekreasyon alanlarıyla yaşam alanlarına dönüştüreceğiz. Mahalle restorasyonları projemiz var. İsa divanlı, Kurtuluş, Kayabaşı gibi şehrin tarihi mahallelerini sit alanlarını belirleyerek, eskiden olduğu gibi nezih yaşam alanlarına dönüştüreceğiz. Kentte zaten konut ve sanayi arsı sorunu var, bu sorun da çözüme kavuşmuş olacak. Bunu yaparken de Avrupa Birliği fonlarının desteğinden yararlanılacak.” ifadelerini kullandı.

“BİZİM ÇILGIN PROJEMİZ YOK”

Seçim sürecinde adayların ortaya attığı afakî vaatlere dikkat çeken Akgemci, “Proje sayısının çok olması bir anlam ifade etmez, bizim öyle çılgın projemiz yok, bu şehirle alay etmektir, önemli olan ortaya atılan projelerin uygulanabilirliği. Biz 100 projeyle yola çıktık ama bunların içinden 5 tanesi olmazsa olmazımız, yıldız projemiz, diğerleri alt projeler.” açıklamasında bulundu.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI ÖZERKLİK ÇALIŞMASINA ZEMİN OLUŞTURABİLİR”

Büyükşehir yasasının, Türkiye’nin bütünlüğüyle ilgili bir takım çekinceleri de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Akgemci, şunları kaydetti: “Büyükşehir yayası, birçok yenilikler ve farklılıkları da beraberinde getiriyor. Bu yasanın emin ellerde kullanılması gerekiyor. Aksi durumda ülkemizin başına ciddi sıkıntılar açabilir. Bu yasa, bilhassa Güneydoğu'da bazı illerde terör hadisesi var. Belirli partiler seçimden sonra özerklik çalışması yapıyor. Bu durum, onun altyapısına zemin oluşturabilir, ellerine ciddi bir koz verir. Bu endişe, Türkiye’nin tamamında var. Bunun, vatandaşlara iyi anlatılması gerekiyor. Türkiye’nin bütünlüğüyle ilgili bazı sıkıntıları ortaya çıkarabilecek bir yasa olduğunu söyleyebilirim.”


CİHAN

Yorumlar