MHP'li adaylar: Türkçe Gönüllüleri’ne kapılarımız ardına kadar açık olacak

MHP Adana ve Erzurum Büyükşehir Belediye başkan adaylarından sonra, Artvin Belediye başkan adayından da Türkçe Olimpiyatları’na destek açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li adaylar: Türkçe Gönüllüleri’ne kapılarımız ardına kadar açık olacak

MHP Adana ve Erzurum Büyükşehir Belediye başkan adaylarından sonra, Artvin Belediye başkan adayından da Türkçe Olimpiyatları’na destek açıklaması geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi Artvin Belediye başkan adayı Kadir Seçgin, siyasetin ayrıştırıcı bir dil kullanmasının toplumu kamplaşmaya ve kutuplaşmaya götürdüğünü dile getirerek, Türkiye’nin olduğu gibi Artvin'in de toplumu kaynaştıracak ve bütünleştirecek etkinliklere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Artvin Belediye Başkanı seçilmesi durumunda toplumun milli hissiyatlarına hitap eden etkinlikler düzenleyerek toplumsal kaynaşmaya katkı sağlayacaklarını dile getiren MHP Artvin Belediye başkan adayı Kadir Seçgin; “Milletler birlik ve beraberlik içerisinde oldukları müddetçe güçlü olabilirler. Bir milletin var oluşunun en önemli unsuru hiç şüphesiz ki dildir. Önemli fikir adamlarımızdan İsmail Gaspıralı’nın ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ fikriyatını kendimize şiar edinmiş insanlar olarak, Türkçe Olimpiyatları’nın Türk Milleti için önemli olduğunu düşünüyoruz. Sayın Başbakan’ın ‘Stat ve salonlarda Türkçe Olimpiyatlarını yaptırmayacağız.’ sözünün ardından komşumuz Erzurum’un Büyükşehir Belediye başkan adayımız kıymetli dostumuz Prof. Kamil Aydın’ın Türkçe Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmak doğrultusundaki kararlılığı bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Allah’ın izni ile Artvin Belediyesi bizlere nasip olur ise komşumuz Erzurum’un ile birlikte Türkçe Olimpiyatları’na bizler de ev sahipliği yapmak katkı sağlamak, Dünyanın dört bir tarafından gelip bizimle aynı dili konuşan kardeşlerimizi Artvinimizde misafir etmek isteriz. Artvin’in en önemli festivali olan Kafkasör Kültür Sanat ve Turizm Festivali’ne de Türkçe Olimpiyatları’nda ter döken kardeşlerimiz değer katacağı, katkı sağlayacağı inancındayız. Artvin’de büyük salonlar yok ama evvel Allah Artvin’in yaylalarında da Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliği yaparız. Allah’ın izni ile Artvin Belediye Başkanı olduğumuzda Türkçe gönüllülerine de kapımız ardına kadar açık olacaktır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar