MHP’li adaylar alevi derneğini ziyaret etti

Ceyhan Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü ile Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan, Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi'ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li adaylar alevi derneğini ziyaret etti

Ceyhan Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü ile Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan, Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi'ni ziyaret etti.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette ilk olarak konuşan, Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu, “Bu samimi ortamı keşke 30 - 40 yıl önce kursaydık. Bugün geldiğimiz nokta maalesef aynı. Şu anda aynı dertten mustaribiz.” dedi.

Ziyarette daha sonra söz alan Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü ise sorunları aşmak için kendilerine önemli görevler düştüğünü kabul ederek, “Biz gönülleri fethetmeliyiz. Biz istemeliyiz. Gelenekleri bir günde değiştirme gibi bir iddiamız yok. Buraya gelir gideriz. Bize oy verirler vermezler önemli değil. Bu samimiyet ortamı dostluğun yapı taşlarını oluşturur. Yaşananlardan ders almalı, önce suçu kendimizde aramalıyız. Sağlıklı düşünmeli ve bundan sonra kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz.” diye konuştu.

Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan da geçmişteki olayları, tarih boyunca yaşanan hakanlık, modern dönemde ise liderlik kavgalarına benzetti. Çalışkan şöyle konuştu; “Halk olarak millet olarak bize düşen görev bu oyuna düşmemek. Yani birileri çıkıp bir liderlik kavgası verip de dini, mezhebi, etnik yapıyı kullanıyorsa orada buna dur diyeceğiz. Biz şimdi hesaplaşma yapıyoruz. ‘Biz ne kadar hata yapmışız’ diyoruz. Aynı silahla karşılıklı olarak sağcı-solcu, Alevi-Sünni vurulmuş. Demek ki bu bir odaktan bir merkezden senaryolaştırılmış ve uygulanmış. 30-40 yıl sonra şimdi bunu konuşuyoruz. Artık önümüze bakmalıyız. Biz seçim kampanyasını başlatırken 3 sembol değerden başladık. Adana’yı Müslüman Türk âlemine yurt yapan Ramazanoğlu ailesinin kabri başında dua ettikten sonra, Akkapı Mahallesi’nde bulunan ve Kurtuluş savaşında halkı için büyük mücadele veren Şeyh Cemil Nardalı için dua ettik. Ardından Yeşiloba şehitliğinde dua ettik. Her değere saygı gösteren bu anlayışımızı inşallah belediye başkanlığı döneminde de devam ettireceğiz.”

Konuşmaların ardından Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ve MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan’a ziyaretten dolayı teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar