MHP'li Adan: Türkiye'yi yönetenlerin bir an önce istifa etmesi gerekir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Suriye ile ilgili ortaya çıkan ses kaydını dinledikten sonra sabaha kadar uyuyamadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Adan: Türkiye'yi yönetenlerin bir an önce istifa etmesi gerekir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Suriye ile ilgili ortaya çıkan ses kaydını dinledikten sonra sabaha kadar uyuyamadığını söyledi. Adan, ”Dün özellikle ortaya çıkan bilgiler, Türkiyeyi yönetenlerin bir an önce istifa etmesini zorunlu hale getiren şartları ortaya çıkarmıştır.” dedi.

Beylikdüzün’de partisinin seçim iletişim merkezini ziyaret eden ve çalışmaları inceleyen Celal Adan gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Devletin çok yanlış bir şekilde yönetildiğini belirten Adan, “Devletin çok yanlış bir şekilde yönetildiğini görüyoruz. Dün özellikle ortaya çıkan bilgiler Türkiyeyi yönetenlerin bir an önce istifa etmesini zorunlu hale getiren şartları ortaya çıkarmıştır. Utanmadan arlanmadan hala birilerini suçlamalarını bizde takip ediyoruz. Başbakan'ın bakanlarıyla Dışişleri Bakanlığı'yla Milli İstihbarat en gizli en mahrem kalması gereken bilgiler onun bunun elinde dolaşmaktadır. Dünyaya rezil olduk.” diye konuştu.

Suriye ile ilgili ortaya çıkan ses kaydını dinledikten sonra sabaha kadar uyuyamadığını ifade eden Adan, “Sabaha kadar uyuyamadım. Nasıl bir devlet aklı, Türkiye nasıl yönetiliyor onu gördük. Türkiye bir büyük devlettir. Bir ucu Danimarka’da bir ucu İran’da imparatorluk kurmuş bir devlettir. Yakın coğrafyamızı biz 400 yıl yönettik. Bu aklın bu zekanın nasıl tezahür ettiğine emin olun inanmıyorum. Çok kötü, bunların süratle istifa etmesi gerekir. Devlete millete yakışmamaktadırlar. Dinlerken tüylerimiz diken diken oldu.” şeklinde konuştu.

Bu süreci utançla takip ettiklerini kaydeden Adan, “Suçüstü yakalanmış Başbakan gözü karardığını görüyoruz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yönetim anlayışı Osmanlı döneminde görülmemiş bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Adalet ve Kalkınma partisinin oy artışını sağlayabilmek için kendisini biraz daha güçlendirmek için savaşı bile göze alacak bir Başbakan profili ile karşı karşıyayız. Özelikle 17 aralık’tan sonra suçüstü yakalandıktan sonra dünya bir tarafa ben bir taraftayım diyen bir anlayış şu anda söz konusu. Bizde büyük bir utançla takip ediyoruz bu süreci.” dedi.
CİHAN

Yorumlar