MHP'li Adan: MHP, sandık ve demokrasi dışında hiçbir mücadelede yer almayacaktır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıyı gündem değişikliği olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Adan: MHP, sandık ve demokrasi dışında hiçbir mücadelede yer almayacaktır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıyı gündem değişikliği olarak değerlendirdi. Adan, “MHP, Türkiye’de sandığın, demokrasinin teminatının dışında hiçbir mücadelede yer almayacaktır. MHP, asla bu tür eylemlere itibar etmeyecek.” dedi.

Celal Adan, dün gece saldırıya uğrayan Piyalepaşa MHP seçim irtibat bürosunu ziyaret etti. Ziyarete, Adan’ın yanı sıra, MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar, Beyoğlu MHP Belediye Başkan Adayı Osman Gür ve partililer de katıldı.

Saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan Adan, “Bildiğiniz gibi daha önce 26 Ocak tarihinde Esenyurt’ta seçim irtibat bürosu basılmış ve Cengiz Akyıldız kardeşimizi şehit ettiler. Dün akşam ise Piyalapaşa mahallesinde bulunan seçim irtibat bürosuna molotof kokteyli atılmış, silah sıkılmış. En önemli tarafı ise seçim irtibat bürolarının yerleri ve faaliyet yerleri hem kaymakamlığa hem emniyet müdürlüğüne bildirildiği halde burada gerekli güvenliğin sağlanmadığını görüyoruz. Uzun süredir, MHP üzerinden bir saldırı planlarını hep birlikte görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

30 Mart yerel seçimlere işaret eden Adan, “Seçim irtibat bürolarına yönelik silahlı eylemlerin 30 mart seçimlerini terörize etmek istediklerini ve Cumhriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde bir züccaciye dükkanına girer gibi devletin bütün kurumlarının kimyasının bozulduğu, kazanımlarımızın tamamanın ortadan kaldırıldığı, vurgunun, talanın, hırsızlığın her tarafı sarmaladığı, ucu herkese dokunan özellikle iktidarı yöneten her kesime dokunan, Başbakana dokunan bu hırsızlık ve soygunun ortadan kalkması, gündem değişikliği yaratma noktasında bu silahlı eylemlerin MHP’ye yapıldığı kanaatindeyiz. MHP, Türkiye’de sandığın, demokrasinin teminatının dışında hiçbir mücadelenin içerisinde yer almayacaktır. Sokağı biz biliyoruz. Geçmişte sokak eylemlerinin neye mal olduğunu en iyi bilen siyasi hareket biziz. MHP, asla bu eylemlere itibar etmeyecek. Meşru zeminde demokrasiye bağlı bir şekilde mücadelesini devam ettirecektir.” şeklinde konuştu.

Emniyetten bu saldırıyla ilgili bir yalanlama olduğu iddiasıyla ilgili sorulan soruya da Adan, “Biz duymadık böyle bir yalanlamayı. Emniyet müdürünün buraya geldiğini, arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini ilettiğini, mermilerin dışarıda olduğunu, patlatılan molotofun da dışarıda olduğunu hep birlikte görüyoruz.” şeklinde cevap verdi.
CİHAN

Yorumlar