MHP'li Adan: İhsanoğlu'nun üzerinde herhangi bir leke, şaibe yoktur

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ÇütziTürkiye için tarihi bir dönüm noktası olacağını söyledi. Adan, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun üzerinde en küçük bir leke...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Adan: İhsanoğlu'nun üzerinde herhangi bir leke, şaibe yoktur

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin Çützi

Türkiye için tarihi bir dönüm noktası olacağını söyledi. Adan, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun üzerinde en küçük bir leke veya şaibenin bulunmadığı ifade etti.

Yazılı açıklama yapan Celal Adan, cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ı değerlendirdi. Adan, "10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemiz için tarihi bir dönüm noktası olacaktır. Bu seçimde bir yanda devletin ve işgal ettiği Başbakanlık makamının gücünü kullanan Sayın Başbakan, diğer yanda milletin gücüne ve vicdanına inanan Sayın İhsanoğlu vardır.

Sayın Başbakan devletin ve Başbakanlık makamının bütün imkanlarını kullanmaktadır. Milletin parasıyla, vergisiyle kendi reklamını yapmaktadır. Sayın Başbakan siyasi ahlak kurallarını ve demokratik nezaketi ayaklar altına almıştır. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de milli irade üzerinde ciddi bir algı operasyonu ve siyasi mühendislik oyunları oynanmaktadır. Masa başında yapılan anketler gerçekmiş gibi servis edilmektedir." dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, siyasi nezaketin ve devlet adamlığının nasıl olması gerektiğini herkese gösterdiğini kaydeden Adan, şu ifadeleri kullandı: "Sayın Başbakan’ın tahriklerine kapılmadan, tabir yerindeyse gazına gelmeden, tamamen yapıcı, uzlaşmacı, güven veren bir kampanya yürütmektedir. Türkiye’nin bu süreçte ihtiyacı olan da işte böyle bir Cumhurbaşkanı adayıdır. Türkiye, Başbakan’ın ihtiraslarından çok daha büyük bir ülkedir. Çankaya köşkü aklanma makamı değildir. Sayın Başbakan, Çankaya’yı sığınılacak bir yer olarak görmektedir. Sayın Başbakan kaçacak yer aramaktadır. Çankaya’nın dokunulmazlığına sığınmak istemektedir. Üzerinde böylesine şaibe bulunan birinin Çankaya’ya çıkması mümkün değildir."

'KÖŞKE ÇIKACAK KİŞİNİN TEMİZ OLMASI LAZIM'

Çankaya Köşkü’ne çıkacak kişinin tertemiz olması gerektiğini belirten Adan, "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde en küçük bir leke veya şaibe yoktur. Hiç kimseyle kavga içinde değildir. Oysa Sayın Başbakan uçan kuşla kavgalıdır. Şimdi de kendi kişisel kavgalarını ve hesaplarını Çankaya’ya taşımak istemektedir. 10 Ağustos Türkiye için bir milat olacaktır. Milletimiz kavgadan, yolsuzluktan, kamplaşmadan bıkıp usanmıştır. 10 Ağustos’ta vatandaşlarımız güvenden, uzlaşmadan ve temiz siyasetten yana tercihte bulunacaklardır. İnanıyoruz ki Milletimiz temiz, ahlaklı, milli ve ilkeli siyasetin temsilcisi Sayın İhsanoğlu’na destek olacaktır." görüşlerini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar