MHP’li Adan: Hükümet seçim irtibat bürolarını korumak zorundadır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP Esenyurt seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıyla ilgili hükümetin seçim irtibat bürolarını korumak zorunda olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Adan: Hükümet seçim irtibat bürolarını korumak zorundadır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP Esenyurt seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıyla ilgili hükümetin seçim irtibat bürolarını korumak zorunda olduğunu söyledi. Adan, “Hükümetin biran önce aklını başına toplayıp polisle fazla oynamaması, seçim sürecine gidecek süreci intikaya uğratmadan tekrar böyle bir olayın meydana gelmesine mani olacak şekilde çalışmalarını yapmaları gerekmektedir.” dedi.

Celal Adan ve MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar, Bayrampaşa’daki Alba Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti.

Basın mensuplarını sorularını cevaplayan Celal Adan, Esenyurt MHP seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıyla ilgili konuştu. Adan, “Rasim Acar beyin seçim faaliyetlerini sürdürürken olay cereyan etmiştir. Tek taraflı bir olaydır. Yani seçim irtibat bürosu baskına uğramıştır. Çok sevdiğimiz basın mensubu arkadaşımız şehit edilmiştir. Soruşturmalar devam ediyor. Biz de hükümetin bir an önce içişleri bakanlığının bu meseleyi aydınlatacak şekilde çok net bir şekilde açıklamasını bekliyoruz. Takip ediyoruz olayı.” ifadelerini kullandı.

Hükümetin seçim irtibat bürolarını korumak zorunda olduğunu söyleyen Adan, “Fakat kendi hırsızını yakalayanı tayinden kafası karışıktır hükümetin. Bu gün polisler görevde yarın başka yerde. İstanbul’a tayin edilen polis 2 senede İstanbul’u tanıyabilir. Biz bu konudaki duyarlılığımızı Meclis’e de taşıdık. Hükümetin bir an önce aklını başına toplayıp polisle fazla oynamaması seçim sürecine gidecek süreci intikaya uğratmadan tekrar böyle bir olayın meydana gelmesine mani olacak şekilde çalışmalarını yapmaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Olayla alakalı gözaltına alınanlarla ilgili sorulan soruya ise, “Bizim aynı aileden olup olmadığına dair bir bilgimiz yok. Fakat Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ı dinlediğimizde bir mensubiyetten bahsediyor. Biz de o mensubiyetin ne olduğunu merak ediyoruz. Bir seçim irtibat bürosuna taşlı silahlı bir saldırı olmuştur. Bu saldırı tesadüf değildir. Bülent Arınç’ın o mensubiyetin ne olduğunu açıklaması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde herşey aydınlığa kavuşacak.” diye yanıt verdi.

Rasim Acar da irtibat bürosuna yapılan saldırı anında yaşadıklarını anlattı. Acar, “Ben bir konuşma yapıyordum. O sırada ofisin önünde araçlarımızın taşlandığını gördük. Arkadaşlarımız dışarıya çıktı ne olduğunu anlamaya çalıştılar. Kadın kolları başkanımız da emniyete olayı bildirdi. Biz sakin bir şekilde konuşmalarımızı yaparken bu sırada taşlı sopalı ve silahlı saldırı gerçekleştirdiler dışarıda. Ciddi bir saldırıya uğradık. Bu tamamen tek taraflı bir saldırıdır. Bu konuda iktidarın bir an önce bunun arkasında nasıl hesaplar varsa aydınlatma zorunluluğu vardır. Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için birşeyler yapmayacağız. Ben güvenlikle ilgili ayrıca bunu düşünmek zorunda mıyım? Bu iktidarın sorumluluğu, emniyetin sorumluluğudur.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar