MHP'li Acar: Ece'nin ölümüne İDO'nun kâr hırsı sebebiyet vermiştir

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Rasim Acar, önceki gün arabalı vapur kazasında hayatını kaybeden Ece Su Yılmaz ölümünde ihmal olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Acar: Ece'nin ölümüne İDO'nun kâr hırsı sebebiyet vermiştir

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Rasim Acar, önceki gün arabalı vapur kazasında hayatını kaybeden Ece Su Yılmaz ölümünde ihmal olduğunu söyledi. Acar, "İDO'nun özelleştirme sonrası yüksek marşlı kâr amaçları, faaliyetleri ve bilet satışları bir araç daha fazla alma hırsı kazaya sebebiyet vermiştir." dedi.

Olayın olduğu Sirkeci vapur iskelesine gelen Rasim Acar, acılı aileye başsağlığı diledi. Yaşanmış ilk kaza olmadığın belirten Acar, "Nedense özelleştirme sonucu İDO'nun bu tür kazalara sebebiyet verdiğini ciddi ihmaller ve denetim eksikliği olduğunu düşünüyoruz. Ciddi anlamda bir kazadır. Daha büyük kazalara davetiye çıkarmaktadır. Bu konu ile ilgili sorumluları kimse yargının bir an önce bunu soruşturmanın tamamlamasını ve cezalandırmasını talep ediyoruz." dedi.

İDO'nun aşırı kâr marşı ile çalıştığını belirten Acar, "Özellikle İDO'nun özelleştirme sonrası yüksek kâr marşlı amaçları, faaliyetleri ve bilet satışları bir araç daha fazla alma hırsı kazaya sebebiyet vermiştir. Bunun benzeri kazalar önümüzdeki günlerde olmaması için önlemini biran önce sağlamalıdırlar. Bu hırs sadece İDO'da değil, benzeri hırslar İBB'nin değişik bölümlerinde de var. Tamamen betonlaşma, yapılaşma ve rant hırsı gözlerini o kadar bürümüş ki memleketimizin bütün değerleri yeşil alanları İstanbul'un ortak değerleri rant tutkusuna hapsedilmiştir. 30 mart sonrası ne kadar usulsüzlük varsa hepsinin dosyalarını takip edilecek ve yargıya intikalini sağlayacağız." dedi.

Rasim Acar, ihmalin sorumlusu kimse yargı önünde hesap vermeli diyerek bunun takipçisi olacaklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar