MHP’li Acar: Bir AVM'nin imar değişikliği ile 3,5 milyar dolar rant sağlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Rasim Acar, İstanbul'da son 10 yılda 4 binin üzerinde imar planı değişikliği gerçekleştiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Acar: Bir AVM'nin imar değişikliği ile 3,5 milyar dolar rant sağlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Rasim Acar, İstanbul'da son 10 yılda 4 binin üzerinde imar planı değişikliği gerçekleştiğini söyledi. Acar, “Son 20 yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’na giren dosyaların ekonomik hacmi 1 trilyon doları buluyor. Sadece bir alışveriş merkezini parsel bazında imar planı değişikliği ile 3,5 milyar dolar rant sağlandı. Bunun gibi binin üzerinde imar planı değişikliği söyleyebilirim milyar dolar üzerinde.” dedi.

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Rasim Acar, Milliyetçi Hekimler Derneği’nin 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle düzenlediği toplantıya katıldı. Hekimlerle kahvaltı yapan Acar, sağlıkçıların sorunlarını dinledi. Dernek üyelerine seslenen Rasim Acar, önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sürecine değinen MHP adayı Acar, parti olarak üzerlerinde medya karartması olduğunu savundu. İktidarın tek alternatifi olduklarını ifade eden Acar, haber kanallarına çıkmalarının engellendiği iddiasında bulundu. Acar, “Adımızın bir alt yazıda geçmesine dahi tahammül edemeyenler özellikle şunu söylüyorum; çıktığım ilk canlı yayından itibaren benim haber kanallarına çıkmamı engelliyorlar. Çok daha ciddi duyumlar alıyoruz. Bunları tabi burada sadece şöyle söyleyebilirim; para vererek, reklam vererek, şantaj yaparak her iki adayın da benim medyada yer almamın engellediklerini duyuyorum. Bu çok ciddi bir olay.” şeklinde konuştu.

İstanbul’un en iddialı adayının kendisi olduğunu söyleyen Rasim Acar, “İşini bilen ve yıllardır hizmet veren bir kardeşinizim. Diğer adayların maalesef özellikle iki adayın İstanbul’a artık verebileceği bir şey kalmadı. Sadece vaat kültüründen öteye gidemiyorlar. Ne yapacaklarsa, ne yaptılarsa şu ana kadar milletimiz teveccüh göstermiş ve sandıkta kendilerini seçmiş, yetki vermiş ve çok büyük bütçelerle İstanbul’u yönetmelerini istemiş. Ne yaptılarsa şimdiye kadar yaptılar. Bundan sonra vaat vermeleri yalandan öte değil. Şimdiye kadar yapsaydınız.” diye konuştu.

İstanbul’un çok büyük bütçelere sahip olduğunun altını çizen Rasim Acar, “Son 20 yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’na giren dosyaların ekonomik hacmi 1 trilyon doları buluyor. Değerli arkadaşlar 1 trilyon doları. Sadece bir alışveriş merkezini parsel bazında imar planı değişikliği ile 3,5 milyar dolar rant sağlandı. Bunun gibi binin üzerinde imar planı değişikliği söyleyebilirim milyar dolar üzerinde. Ve son on yılda 4 binin üzerinde imar planı değişikliği gerçekleşti. Olup bitenin ne kadar büyük paralar olduğunu, sadece bir tane ayakkabı kutusu içerisine sığmayacak derecede paralar olduğunu, milyonlarca ayakkabı kutuları içerisinde bu paraların kimlere hizmet ettiği ve kimlere paylaştırıldığını sizler düşünün.” şeklinde konuştu.

İktidarın antidemokratik yollarla ayakta kalmaya çalıştığını öne süren Rasim Acar, medya üzerinde oynanan oyunlarla halkın haber alma özgürlüğünün engellendiğini savundu. Acar, medyanın şantaj, tehdit ve baskı altında olduğunun altını çizdi. Acar, adaylığının açıklanmasının ardından iş hayatında yapmış olduğu 4 önemli projenin iptal edildiği iddiasında bulundu. Toplantı, hekimlerin sorunlarının anlatıldığı sunumun ardından sona erdi.


CİHAN

Yorumlar