MHP'den Türkmenler için 'Sen de Doyur, Sen de Giydir' yardım kampanyası

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin himayesinde Türkmeneli için başlatılan 'Sen de Doyur, Sen de Giydir' yardım kampanyasının kendi sorumluluklarında yapıldığını...

Google Haberlere Abone ol
MHP'den Türkmenler için 'Sen de Doyur, Sen de Giydir' yardım kampanyası

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin himayesinde Türkmeneli için başlatılan 'Sen de Doyur, Sen de Giydir' yardım kampanyasının kendi sorumluluklarında yapıldığını söyledi.

Irak’ta 2 milyona yakın Türkmen soydaşın bulunduğunu söyleyen Olcay Kılavuz, kampanya detayına ilişkin yazılı açıklamasında, “Diğer etnik gruplar çeşitli mahfillerce himaye edilirken, soydaşlarımız ise yalnızlığa ve çaresizliğe mahkûm edilmiş durumdadır. Son günlerde Irak’ta soydaşlarımızın yaşadığı şehirler, IŞİD terör örgütü tarafından hedef alınmaktadır. Bugüne kadar meydana gelen olaylarda birçok soydaşımız canice katledilmiş ve bir kısmı da yaralanmıştır. Birçok soydaşımız evlerini, mallarını terk etmek zorunda kalmış ve güvenli bölgelere çekilmiştir.” dedi.

TÜRKMENLERE YARDIM KAMPANYASININ DETAYLARI

Kılavuz, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın il, ilçe ve beldelerde bulunan tüm şubelerinin, bu yardım kampanyasının toplanmasından ve organizasyonundan sorumlu olacağını belirterek, “Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde 24 saat boyunca iletişime geçilebilecek bir Yardım Koordinasyon Merkezi kurulmuştur. İletişim Numaraları: (0312) 285 44 44 Dâhili Numaralar: 109/206/ 218 Cep Telefonu Numaraları: Abdullah Gökhan Çakır: 0532 386 82 14, Hasan Kumkale: 0537 513 23 61, Murat Aydınlı: 0506 437 55 57. Kampanyaya destek olmak isteyenler gıda yardımı olarak; pirinç, sıvı yağ, toz şeker, salça, bulgur, kuru fasulye, nohut, makarna, mercimek ve su gibi ürünlerle katkı sunabilirler. Tekstil ürünü olarak; battaniye, çadır, tişört, pantolon, gömlek, pijama gibi ürünlerle katkı sunabilirler. Giysi yardımları kadın, erkek ve çocuk ayrı tasnif edilmek suretiyle yapılmalıdır.” bilgisini verdi.

CİHAN

Yorumlar