MHP Ürgüp adayıYıldız: Hizmet için adayım

MHP Ürgüp Belediye başkan adayı Fatih Kadir Yıldız, ilçenin lokomotifi olan turizmi evlere kadar yayarak, gelirden eşit pay alacak bir yapıyı oluşturmanın öncelikli hedefi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP Ürgüp adayıYıldız: Hizmet için adayım

MHP Ürgüp Belediye başkan adayı Fatih Kadir Yıldız, ilçenin lokomotifi olan turizmi evlere kadar yayarak, gelirden eşit pay alacak bir yapıyı oluşturmanın öncelikli hedefi olduğunu söyledi. Ürgüp’ün, turizmle geçinen bir ilçe olduğunu vurgulayan Yıldız, buna karşın iç ve dış turizmden ancak az sayıdaki belli bir kesimin fayda sağladığını, esnaflar ve halkın hiçbir katkı sağlayamadığını söyledi.

Yıldız, ilçenin uzun yıllardır iyi yönetilememesinden kaynaklı başta turizm olmak üzere çok sayıda önemli sorunu olduğunu kaydetti. Yıldız, “Bunları çözme yolunda MHP’yi seçerek adaylığıma karar verdim. Çünkü milliyetçi, muhafazakar bir yapımız var. Milletine değer veren bir partiyiz. Seçim yarışına girdikten sonra yoğun bir çalışma tempomuz oldu. Ürgüp doğumluyum ve burada yaşıyorum, yıllardır turizmle uğraşıyorum. Her kesimden insanla gayet iyi ilişkim bulunuyor. Siyasetle de uzun yıllardır uğraşıyorum ama radikal değilim. Bu özelliklerim sayesinde kısa sürede halkımızın büyük teveccühü oluştu.” dedi.

Turizmin, Ürgüp’ün en önemli sektörü konumunda bulunduğunu anlatan Yıldız, şöyle devam etti: “Bunun için Ürgüp’te turizmin kalp atışını bütün evlerde hissettirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi grup turizmi var. Maalesef bu turizm evlerimize gelmiyor. Halkıma eşit oranda dağılmıyor. İç turizmimizi artırmamız gerekiyor. Bizim çabamız da bu amaçla olacaktır. Bu sayede turizmi Ürgüp ilçemize yaymak istiyoruz. Uzun yıllardır iyi yönetilmiyor. İç ve dış turizm yerele yayılmıyor. Bundan dolayı esnafta büyük sıkıntı var. Bu sorunu başta gidermek üzere yola çıktık. İlçemizin girişinde 3 peri bacasının muhteşem birlikteliğinden adını alan panoramik seyir alanı olan Üç Güzeller mevkimiz bulunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin özellikle fotoğraf çektirmeden gitmediği bu alanı güzelleştirme adına projemiz bulunuyor. Ürgüp’e yılda 3 milyona yakın turist geliyor. Ancak bu yerele yayılmıyor, Ürgüp insanı bu geliri paylaşamıyor. Bu sorunu aşmak üzere yürüyüş yolları, zaman tüneli gibi önemli projelerimiz var. Bu sayede 1,5 olan geceleme oranını 2 veya 3’e çıkarmak istiyoruz.” CİHAN

Yorumlar