MHP Seyhan adayı Çalışkan: Seyhan ihtisas sanayi bölgeleri kuracağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan, seçim çalışmaları kapsamında Tellidere Mahallesi’nde esnafları ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP Seyhan adayı Çalışkan: Seyhan ihtisas sanayi bölgeleri kuracağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan, seçim çalışmaları kapsamında Tellidere Mahallesi’nde esnafları ziyaret etti.

Çalışkan, sohbet ettiği esnafa alt yapı desteği vererek katkı sağlayacaklarını söyledi. Esnaf gezisi sırasında tornacı marangoz gibi esnafları ziyaretinde uygun olmayan şartlarla karşılaşan Çalışkan, 30 Mart’tan sonra Seyhan Sanayi ve Ticaret Merkezi’ni (SESTİM) kuracaklarını söyledi

SESTİM projesiyle esnafın daha rahat ve uygun şartlarda üretim yapacağını ifade eden MHP Seyhan adayı Çalışkan şöyle konuştu; “TEMSA ve Hipodrom’un güneyinde, Güney Kuşak Çevre Yoluna yakın 2 adet alternatifli alanda İhtisas Sanayi Bölgeleri kuracağız. Ayakkabıcılar, tekstilciler, kent içinde kalmış, gürültü, koku ve görüntü kirliliği oluşturan tüm birimler için ayrı ayrı tesisler yapılacak. Proje alanı içerisinde ilgili meslek lisesi, fakültesi, atölyeleri, toplantı salonları ve idari binalarıyla entegre bir sistem sağlanacak.”

Daha sonra Çukurova Atık Toplayıcıları Derneği’ne geçen Çalışkan burada gençlerin isteklerini dinledi. Gençlere yönelik projeleri anlatan SEYMER’in Seyhan İş ve Meslek Edindirme Merkezi (SİMEM) adı altında yeniden yapılandırılacağını aktardı. Çalışkan, her eve bir iş sağlamanın en büyük hedefleri olduğunu belirtti. Çalışkan şunları söyledi; “Bizim dönemimizde, Belediye- Organize Sanayi- Üniversite işbirliği ile önce piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikte eleman talebi belirlenecek. Belediye – Üniversite işbirliği ile bu kursiyerler eğitilecek ve eğitim süresince Belediyemizden harcama yardımı alacaklar. Bu eğitimi tamamlayarak meslek sahibi olanlar, yine bizim vasıtamız ve gözetimimizde işverene yönlendirilerek takibi sağlanacaktır. Böylece insanlarımıza sürdürülebilir ve iş garantili meslek edindirmeyi planlıyoruz.”

SEYHAN KADIN MERKEZLERİ VE KADIN LOKALLERİ
Abdullah Çalışkan, seçim çalışmaları kapsamında Fevzipaşa’da mahalle sakinleriyle de bir araya geldi. Kadınlara yönelik projelerini anlatan Çalışkan şöyle konuştu; “Kadınlarımıza yönelik “El Emeği Göz Nuru” pazarı kuracağız. Burada kadınlarımızın evlerinde üretecekleri ürünlerini, aracısız olarak tüketiciyle buluşmasını sağlayacak pazarlar oluşturacak ve onlara küçük ama düzenli gelir sağlayacak ortam hazırlayacağız. Seyhan Kadın Merkezleri (SEKAM) kurarak sosyal veya toplumsal yaşamda bir sorun yaşayan veya belli beklentileri olan kadınlarımızın ihtiyaçlarının yine kadın uzmanlar tarafından karşılandığı bir sosyal kurum oluşturacağız. Bu merkez, iş ve meslek sahibi olmak isteyen, her hangi bir konuda eğitim almak isteyen ya da aile içi sorun yaşayan kadınlarımıza yaşamın içinden uzanacak bir el olacak. Ayrıca kadını mesleki olarak kent yaşamının içine almayı planlarken, açacağımız kadın lokalleri ile onun sosyalleşmesine de katkı sağlayacağız.”
CİHAN

Yorumlar