MHP saldırısına Afyonkarahisar’dan tepki: Failleri bir an önce bulun

MHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı, İstanbul Esenyurt’ta dün açılışı yapılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıyı kınayarak faillerin bir an önce bulunması çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
MHP saldırısına Afyonkarahisar’dan tepki: Failleri bir an önce bulun

MHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı, İstanbul Esenyurt’ta dün açılışı yapılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıyı kınayarak faillerin bir an önce bulunması çağrısında bulundu. Parti il binası önünde yapılan açıklamada konuşan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, seçime 2 ay kala böyle bir saldırının çok manidar ve çok düşündürücü olduğunu, milletin bu manidar durumu çok iyi algılaması gerektiğini söyledi.

Bu saldırının MHP’ye yapılmış bir saldırı değil, yüce Türk milletinin tamamına yapılmış bir saldırı olduğunu ifade eden Aslan, “İstanbul gibi dünya şehrinde tamamıyla yasalar çerçevesinde yapılan bir seçim bürosu açılışında 30 kişilik vatan haini satılmış bir gurubun ortalığı karıştırmak için yaptıkları saldırının devlet kurumlarınca müdahalesiz kalması da ayrıca düşündürücüdür. Devlet nerededir, bir can gitmiştir. Bu bir oyuncak değildir. Birileri çıksın konuşsun.” dedi.

Aslan, “Her konuda çenesini kapamayan ve yıllardır her türlü ikazımıza rağmen PKK’ya göz kırpmayı ve milletine rest çekmeyi bırakmayan hükümet temsilcileri neden susmaktadırlar.” diye sordu. Acilen bu olayın aydınlanmasını, ne amaçla yapıldığının kamuoyuna açıklanmasını ve kiralık katillerinin yakalanıp gereken cezasının verilmesini beklediklerini belirten Aslan, güvenlik, adalet ve hukukun herkese lazım olduğunu anlattı. Aslan, “Başkasına dokununca iyi bana dokununca kötü adalet anlayışı memlekete zarar vermektedir. Unutmayınız ki adaletsiz uygulamalar bir gün uygulayıcılarını da vuracaktır. Dağdan şehre indirdiğiniz terörist canilerin önü açılmıştır. Bu ülkede sadece bakanlar yaşamıyor, bakan çocukları yaşamıyor.” diye konuştu.

Ülkücüler yasalara da saygılı olduğunu, şehit verseler de doğrulardan vazgeçmeyeceklerini ifade eden Aslan, şunlar söyledi: “Sayın Genel Başkanımızın talimatı gereği; ‘yerimiz sokaklar değil meydanlar ve sandıktır’. Ancak vatan evlatlarının horlamasını garip ve sahipsiz bırakılmasının hesabı azizi milletimizle birlikte mutlaka sorulacaktır. Şehit vermenin ne demek olduğunu bu hareketin mensupları çok iyi bilirler. Yılmazlar, yıkılmazlar. Sabırlıdırlar, ancak bu sabrımızı da hiç kimse daha fazla zorlamasın. 45 yıllık bu hareketin mensuplarının da bu işin peşinin bırakmayacağının bilinmesini istiyoruz.”

Aslan, TRT haber spikerinin hükümet mensuplarının ağzıyla ‘yavru muhalefet’ ifadesi kullanmasına da tepki gösterdi. Aslan, bu durumun camiada infial uyandırdığını, hükümet mensuplarının 11 yıldır MHP’ye nefret söylemlerinin kamu görevlilerine de sirayet ettiğinin görüldüğünü kaydetti.

Seçim bürosuna yapılan saldırı da basın danışmanı Cengiz Akyıldız kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybederken, biri ağır olmak üzere 7 partili de yaralanmıştı. CİHAN

Yorumlar