MHP Polatlı İlçe Teşkilatı cumhurbaşkanı seçimi çalışmalarına başladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Polatlı İlçe Teşkilatı, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi çalışmalarına başladı.İlçe danışma toplantısında partililere, seçim gününe kadar yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi....

Google Haberlere Abone ol
MHP Polatlı İlçe Teşkilatı cumhurbaşkanı seçimi çalışmalarına başladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Polatlı İlçe Teşkilatı, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi çalışmalarına başladı.

İlçe danışma toplantısında partililere, seçim gününe kadar yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Güldeste Konak’ta düzenlenen toplantıya MHP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Abdurrahim Küçük, MHP Polatlı İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Tahir Taşkın, MYK üyesi Bulduk Özdemir, Ankara İl Yönetim kurulu Üyesi Ahmet Yalçın ve ilçe teşkilatı üyeleri katıldı.

MHP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdurrahim Küçük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın niye cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini anlattı. Küçük, "Cumhurbaşkanlığı Atatürk’ün makamındır. ‘Ne mutlu Türküm’ diyemeyen o makama oturmasın. Bir cumhurbaşkanı 'Ne Mutlu Türküm’ sözünden rahatsız oluyorsa 76 milyon insana aynı gözle bakamaz. Türkiye’de 36 etnik unsur var diyorlar. Türkiye’de tek bir Türk milleti var." dedi.

Katılımcılara 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimi hakkında bilgi veren MHP MYK üyesi Bulduk Özdemir, Türkiye’nin yol ayrımında olduğunu, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminin ülke için ‘makas değişim’ noktası anlamına geldiğini anlattı. Bulduk, şunları söyledi: "Net gözüken bir şey var: 90 küsur yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir makas değişiminde. Bu değişikliğin Türkiye’nin içerisinde yaşayan bizlerin lehinde mi olacak, aleyhinde mi olacak buna karar verecek olan yine bizleriz. Cumhurun başına cumhurbaşkanı seçeceğiz. 12 yıllık iktidarında ‘Türk milleti’ diyemeyen bir başbakan şu anda cumhurbaşkanlığı yeminine sadık kalabilir mi? Bunun kararını sizler vereceksiniz. Bu cumhurbaşkanını, ötekileştirilmiş Anadolu coğrafyasında cumhurbaşkanı olacak. Dünyan genelinde, Ortadoğu’da problemlerin olduğu ülkenin hemen hemen hiç kimseyle barışık olmadığı bir ortamda cumhurbaşkanı olacak." AK Parti’nin Büyük Ortadoğu Projesi'ni ürettiği ‘bir proje partisi’ olduğunu anlatan Bulduk Özdemir, "Bu proje partisinin arkasında dış güçler Amerika, Amerika’ya bağlı sivil toplum örgütleri, neoconlar vb. hazırladıkları tüzükle gelmiştir." ifadelerini kullandı.

MHP Polatlı İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç ise cumhurbaşkanı seçiminin tarihi an olduğunu, Türkiye’nin geleceğinin şekillendirileceği seçim olacağını söyledi. Bilgiç, iktidarın, devletin bütün imkanlarını kullanan Başbakan Erdoğan’ın seçilmek için çaba sarf ettiğini, ülkenin kötü gidişine dur demek için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun en büyük destekçisinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu söyledi. Yıldızkaya, "Son yapılan operasyonlar ortada, Hukukun olmadığı dikkat rejimine doğru gidiyor Türkiye. Bizim bu kötü gidişe dur demek için ilk fırsattır cumhurbaşkanı seçimi. Türkiye’nin çok farklı mecraya atılmasının önüne geçmek, bu gidişe dur demek için cumhurbaşkanı seçiminde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermeliyiz. Buradan ciddi bir oy almamız gerekiyor. Ankara’nın gözü burada olacaktır. Çatı adayının etrafındaki siyasi partilerden bu adaya en yüksek oranda sahip çıkan parti Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Milliyetçi Hareket Partisi kadroları liderimizin almış olduğu kararın sonuna kadar peşindedir. Polatlımızda da liderin aldığı kararın hilafına hiçbir davranış olmayacaktır. Bütün ülkücüler, bütün Milliyetçi Hareket Partililer o gün sandıkta gereken oyu kullanacaklardır. Burada lokomotif Milliyetçi Hareket'tir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar