MHP Ortahisar adayı Abanoz: Bu şehri birlikte yöneteceğiz

MHP Ortahisar Belediye başkan adayı Osman Abanoz, Ortahisar’ı zengin tarihi mirasıyla anılan modern bir ilçe haline getireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP Ortahisar adayı Abanoz: Bu şehri birlikte yöneteceğiz

MHP Ortahisar Belediye başkan adayı Osman Abanoz, Ortahisar’ı zengin tarihi mirasıyla anılan modern bir ilçe haline getireceklerini söyledi. Abanoz, bunu yaparken de şehrin tüm dinamikleriyle ortak hareket edeceklerini kaydetti.

30 Mart’ta yapılacak mahalli seçimler öncesi merkez ilçe olarak oluşturulan Ortahisar’ın başkanlığına aday olan Abanoz, yıllara dayalı belediyecilik tecrübesine güvenerek yola çıktığını kaydetti. Trabzon dengelerini, ilçe ve belde dengelerini dikkate alarak çok güle bir ekip oluşturduğunu ifade eden Abanoz, Ortahisar Belediyesi’nin daha çok sosyal, kültürel ve spor alanların görev alan bir belediye oyacağını dile getirdi. Büyük yollar, ulaşım, trafik, su ve kanalizasyon gibi konuların büyükşehir belediyesinin yetkisinde olacağını hatırlatan Abanoz, yapmayı düşündüğü hizmetlerle ilgili şunları söyledi: “Yeni kanuna göre, belediyelerin amatör spor kulüplerin yardım yapma hakkı var. Trabzonspor bir spor kenti. Spor geliştirmek, sporun alt yapısını oluşturma anlamında böyle bir fırsat doğdu. Sem sahaları ve yeni spor alanları yaparak yeni sporcuların yetişmesine fırsat tanıyacağız. Diğer yandan Trabzon zengin bir tarihi kültüre sahip şehzadeler şehri. Bu yönünü ön plana çıkartılacak. Nasıl Konya Mevlana ile anılıyorsa, Biz de istiyoruz ki, Kanuni ile anılan bir ilçemiz olsun. Bunun için bin Kanuni müzesi düşünüyoruz. Bilim müzesi düşünüyoruz. Trabzon bir deniz şehri, balıkçılıkla ilgili çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yine fındığı öne çıkartacak fındık müzesi olabilir. Turizmi geliştirme açısından buna benzer çalışmaları ön plana çıkartmak istiyoruz. Sürmene bıçağı, Vakfıkebir ekmeği, Çarşıbaşı’nın keşanı gibi ürünleri öne çıkartılması için çalışmalar yapacağız.”

Trabzon’un önemli bir eğitim şehri olduğuna işaret eden Abanoz, belediye olarak üniversite ve sivil toplum kuruluşlarıyla da orta çalışmalar yapacaklarını, onların fikir ve projelerinden istifade edeceklerini anlattı. İl dışında bulunan Trabzonlu işadamlarıyla yakından teması bulunduğunu söyleyen Abanoz, “İşadamların imkanları ve eğilimlerini biliyorum. Onların memleketlerine katkı yapma eğilimlerini Trabzon’a getirmek gibi çalışmalarım olacak. Onlara göstereceğimiz yerler ve sunacağımız imkanlarla Trabzon’a bir şekilde yatırım yapmalarını için çalışacağız. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum.” dedi.

Şehirdeki en önemli problemlerden birisinin de hava kirliliği olduğunu hatırlatan Osman Abanoz, şöyle devam etti: “Bununla ilgili de adımlar atmak gerekiyor. Doğalgaz var ama yeterli değil. Bunu hızlandıracak yeni bir stratejik plan yapmamız gerekiyor. Bunun üzerinde durur, denetler veya çözme hususunda kararlı olursanız daha başarılı olursunuz. Ama yapılan çalışma yeterli değil. Bayburt’ta kullanma oranı yüzde 90 ama Trabzon’da yüzde 20. Bu Trabzon gibi rol model olan bir şehre yakışmıyor. Onun için doğalgaz üzerinde sıkı çalışmak gerekiyor.” Trafik, otopark, ulaşım ve toplu taşımada da atılması gereken adımlar olduğuna değinen Abanoz, bir kısmı büyükşehir belediyesinin alanına giren bu konularla ilgili de çözümlerinin olduğunu kaydetti. Abanozu, büyükşehirle mahalle olan bazı köylerdeki su problemlerini de çözülmesi gerekenler arasında sıraladı.

Önemli konulurdan bir diğerinin de imar meselesi olduğuna vurgu yapan Abanoz, “Önce büyükşehir nazım imar planı yapmamız lazım. Bunu yaptıktan sonra biz de uygulamayla ilgili bazı yelerdeki kötü yapılaşmayı durdurmak gerekir. Daha önce yapılmış olup haksızlığı uğramış olan bazı hemşehrilerimizin de bu haksızlığını giderecek revizyon imar planının yapıp, ada bazında çalışmalarla onların da uğradığı bu haksızlığı gidereceğiz. Modern bir şehri daha çok koruyarak, yıkarak rantsal değil de koruyarak bir çalışma düşünüyoruz, imar konusunda.” diye konuştu.

İşsizlik sorunun aşmak için yeni iş alanlarının oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Abanoz, “Bu sorun aslında belediyelerin kendi başına çözebileceği bir mesele değil. Ama belediyeler yeni oluşturacağı alanlarla işadamlarının daha fazla istihdam sağlamasına imkan verebilir. iş alanları Mesela biz sanayi de gezdik, oradaki esnafların bir çoğu yerlerinin küçük olduğunu söylüyor. ‘Ben alt yapı olarak imlanım var ama fiziki olarak yerim küçük olduğu için 2-3 tane eleman çalıştırıyorum. Ama bana fiziki olarak daha geniş imkanlar verilirse daha fazla iş yaparım, daha fazla da insan çalıştırabilirim’ diyor. Böyle bir çalışma yapmak gerekiyor. Ortahisar belediyesinin sınırları genişlediği için bunları da yapabiliriz. Belediyenin bunları öncü olması lazım. Biz de bunları yapacağız.” dedi.


CİHAN

Yorumlar