MHP Milletvekili Tanrıkulu: Türkiye'nin Çernobil'i tehlike saçmaya devam ediyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Türkiye’nin Çernobil’i" olarak bilinen, Gaziemir ilçesindeki eski kurşun fabrikası alanının tehlike saçmaya devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP Milletvekili Tanrıkulu: Türkiye'nin Çernobil'i tehlike saçmaya devam ediyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Türkiye’nin Çernobil’i" olarak bilinen, Gaziemir ilçesindeki eski kurşun fabrikası alanının tehlike saçmaya devam ettiğini söyledi. Yaklaşık 60 yıl önce faaliyete geçen ve yıllarca zehirli atıklarını arazisine gömdüğü ortaya çıkan fabrikasın oluşturduğu çevre kirliliğinin, Türkiye’nin Çernobil’i konumunda olduğunu belirterek, “Konu hakkında farklı bakanlıklara verdiğimiz soru önergelerinin cevaplarına baktığımızda, her bakanlığın sorumluluğu bir başka bakanlığa veya kuruma attığını görmekteyiz.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, TBMM Genel Kurulu’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı bütçeleri üzerine yaptığı konuşmada, hem bütçeyi hem de 11 yıldır yürütülen çevre politikalarını eleştirdi. Gaziemir’deki söz konusu eski kurşun fabrikası alanında radyoaktif kirlilik yaşandığını vurgulayarak, “Burada bir radyoaktif kirliliğin yaşandığını yerinde tespit ederek, bu kirliliğin bir an önce bilimsel yöntemlerle bertaraf edilmesini bizler dile getirirken bakanlık, maddi para cezası uygulayarak görevini yaptığını düşünmektedir. Ağır metallerin ve radyoaktif maddelerin yer aldığı bu kirlilik halen çevreye zarar vermeye devam etmekte, yetkili kurumlardaki anlamsız bekleyiş ise çevre zararının büyümesine neden olmaktadır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar