MHP Menteşe adayı Yenice: Çevreyi kirleten sanayiye karşıyız

Muğla'nın Menteşe ilçesi MHP belediye başkan adayı Osman Can Yenice, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’u makamında ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP Menteşe adayı Yenice: Çevreyi kirleten sanayiye karşıyız

Muğla'nın Menteşe ilçesi MHP belediye başkan adayı Osman Can Yenice, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’u makamında ziyaret etti. Karakuş, ziyarette yaptığı konuşmada belediyenin il ekonomisine daha çok ağırlık vermesi gerektiğini söyledi: "Belediyelerin proje geliştirmesi ve geliştirilen projelere destek vermesi gerekiyor. Muğla'yı her yıl 7 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Muğla, turizmden kazanan bir bölgedir. Çevreyi korumak, bizim en önemli görevlerimizden biri. Bu nedenle Muğla’da ağır sanayi istemiyoruz ancak hazırladığımız ön fizibilite raporu doğrultusunda bir organize sanayi bölgesine ihtiyacı olduğu kesin." dedi.

MHP adayı Yenice ise istihdam oluşturan, insanlara ekmek veren kuruluşlara saygı gösterdiklerini ifade ederek, "Belediyenin asli görevlerinden birisi de ticaretin ve ekonominin canlandırılmasıdır. Bu konuda Belediye Kanunu'nda da meslek odalarıyla ortak proje üretme yetkisi verilmiş. İstihdama katkı sağlamak, ekonomiyi canlandırmak, toplumun refah seviyesini arttırmak, ticareti geliştirmek belediyenin görevidir. Yer tahsisi de dahil her türlü imkânı sağlama gibi yasal bir görevimiz var. Biz sadece kanunun verdiği yetkileri kullanarak istihdam yaratacak projelere, bu yörenin ekonomisini canlandıracak, Muğlamız'ı uluslararası arenada tanıtacak her türlü projeye destek sağlarız. Muğla’ya kirletici bir yatırımın gelmesine karşıyız. Muğla'nın sanayi kenti mi, eğitim kenti mi, turizm kenti mi olacağına karar verememiş olması en büyük sıkıntıdır. Muğla, ağır sanayi bölgesi olmamalıdır ama kirletmeyen sanayiye de bir itirazımız yok." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar