MHP Manisa adayı Başkan Ergün aleyhindeki broşür toplatılacak

Manisa İl Seçim Kurulu, bir siyasi parti tarafından Belediye Başkanı ve MHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı Cengiz Ergün aleyhinde 150 bin adet bastırıldığı iddia edilen, gazete ebadındaki dört sayfalık broşürün toplatılmasına ve dağıtımının engelle.

Google Haberlere Abone ol
MHP Manisa adayı Başkan Ergün aleyhindeki broşür toplatılacak

Manisa İl Seçim Kurulu, bir siyasi parti tarafından Belediye Başkanı ve MHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı Cengiz Ergün aleyhinde 150 bin adet bastırıldığı iddia edilen, gazete ebadındaki dört sayfalık broşürün toplatılmasına ve dağıtımının engellenmesine karar verdi.

MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, konu hakkında milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay ve eski milletvekili Mustafa Enöz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Balatlı, İl Seçim Kurulu’nun, Başkan Ergün aleyhinde birçok yalan ve iftiradan oluşan, gerçekdışı iddialar içeren yayının, mevcut haliyle tarafsızlık, gerçeklik, doğruluk ve aleyhte yayın yapılması ilkelerine aykırı olduğu gerekçelerine yer vererek, toplatılmasına ve dağıtımının engellenmesine karar verdiğini söyledi. Balatlı, İl Seçim Kurulu’nun oybirliğiyle vermiş olduğu bu kararın Türkiye’de karar mekanizmasında bulunan, bağımsızlık ve hukukun üstünlüğüne inanan kişiler olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydetti. Manisa siyasetini yalan ve iftiralarla kirletmeye kimsenin hakkı olmadığını belirterek, “Seçimler kazanılabilir, kaybedilebilir ancak bir siyasi partinin mensuplarının, diğer bir siyasi parti mensuplarına karşı tahrik etmek ve hangi partiye gönül vermiş olursa olsun Manisalıları birbirine düşürmeye çalışmak alçakça bir harekettir. İftiradan ve yalandan medet umanlar, koltuk uğruna Manisalıları karşı karşıya getirmekten çekinmeyenler 30 Mart’ta sandığa gömülecektir.” dedi.

Milletvekili Ora ise bu yapılanın, seçime birkaç gün kala kafa karıştırma ve zihinleri bulandırma adına bir çalışma ve teşebbüs olduğunu söyledi. Oral, “Tasvip edilecek bir teşebbüs değildir. Manisa’ya da hiç yakışmamıştır. Hedef alınan Cengiz Ergün’e yönelik bir karalamadır. Ergün, muhalefet partisinin belediye başkanıdır ve beş yıldır görev yapmaktadır. Bu beş yıl, kısa bir süre değildir. Devlet tarafından bu beş yıl içerisinde her türlü uygulaması didik, didik incelenmiştir ama en ufak bir soruşturma geçirmemiştir. Seçime üç gün kala böyle, ‘Acaba kafa bulandırır mıyım?’ diye bir şeyler ortaya gizlice, sinsice ve kirlice atılmış. Manisalı bunun amacını bilir, hangi maksatla ortaya atıldığını da bilir, güler geçer. Gönül arzu ederdi ki böyle bir olay yaşanmasaydı ama maalesef böyle bir olayla karşılaştık.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Akçay da etik olmayan karalama kampanyası ve çalışmalarının MHP’yi hedef alan saldırılar olduğunu söyledi. Akçay, “Bu saldırılar ne ilk olmaktadır ne de son alacağa benzemektedir. Seçimlere kısa bir süre kala, bizleri üzen ve kınadığımız davranışlar sergilenmeye başlandı. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu kişiler, hukuk ve etikten nasibini almamış. Biz kendilerini etik ve ahlaâki davranmaya davet ediyoruz.” dedi.

Bir ihbarı değerlendiren MHP İl Teşkilatı, Cengiz Ergün'ü karalayıcı broşürler bulunduğu gerekçesiyle bir reklam ajansının deposunu 24 Mart 2014 Pazartesi günü ablukaya alarak, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Ardından mahkemelerce yapılan inceleme sonucunda ajansta arama yapılamayacağı ve broşürlere el koyulamayacağı kararı verilmişti. İşyeri ortaklarından Osman D., depodaki kamyonetin içindeki kolileri açarak basın mensuplarına göstermişti. Kolilerden, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi ve AK Parti Şehzadeler Belediye başkan adayı Ömer Faruk Çelik’in afişleri ve gazete ebadındaki broşürler çıkmıştı. CİHAN

Yorumlar