MHP Kayseri adayı Özsoy: Esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, ziyaretlerde esnafın büyük sıkıntı yaşadığını gördüklerini belirterek, “Esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor.

Google Haberlere Abone ol
MHP Kayseri adayı Özsoy: Esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, ziyaretlerde esnafın büyük sıkıntı yaşadığını gördüklerini belirterek, “Esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor.” dedi.

Mahalli idareler seçimlerinden önce esnaf gezilerine Düvenönü, Çifteönü ve Kiçikapu Mahallesi esnaflarını ziyaret ederek devam eden MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, Melikgazi Belediye Başkanı Kamil Karamete ve Kocasinan Belediye başkan adayı Levent Mete ile bölge esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Esnaf ziyareti programında konuşan Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy, seçim startının verilmesinin ardından 12 bin kilometre yol yaptıklarını ve 300 bine yakın insanın elini sıktıklarını belirterek, şehrin önemli alışveriş bölgesi olan İnönü caddesinde birçok esnafın siftah yapmadan dükkanını kapattığını ifade etti. Özsoy, bölgedeki esnafın maliyetine satışlar yaptığına işaret etti.

Melikgazi Belediye başkan adayı Kamil Karamete ise yaptığı konuşmada Kayseri esnafının bittiğini ifade ederek, yapılan avm ve alışveriş merkezlerinin esnaflık ve ahilik kültürünü yok ettiğini belirtti. Karamete, “Esnaf ziyaretlerimizde esnaflarımız bize nasıl sahip çıkıyorsa, bizler de belediye başkanı seçildiğimizde esnaflarımıza sahip çıkarak esnaf şehri Kayseri’yi yeniden ayağa kaldıracağız.“ diye konuştu.

Kocasinan Belediye başkan adayı Levent Mete ise esnafın sattığı ürünü sergileyemediğini, bu sebepten dolayı satış yapamadıklarını söyledi.
CİHAN

Yorumlar