MHP İzmir İl Başkanı Karataş: AKP insanları kutuplaştırdı

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, şehrin beş yıl daha kaybedeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP İzmir İl Başkanı Karataş: AKP insanları kutuplaştırdı

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, şehrin beş yıl daha kaybedeceğini söyledi. Aliağa ve Kiraz’da belediye başkanlıklarını kazandıklarını hatırlatan Karataş, seçim sonuçlarına saygılı olduklarını dile getirerek, “Sandık, demokrasinin gereğidir. Türkiye genelinde AKP, insanları kutuplaştırdı. İzmir’de ise bunun tam tersi oldu. Mevcut CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘AKP İzmir’de seçim alırsa...’ diyerek korku saldı. AKP ile İzmir halkının dokusu uyuşmuyor. Özellikle AKP’nin yapmış olduğu taşımalı mitingden sonra ortaya korku salındı. Buradaki seçmen de CHP’ye oy verdi.” dedi.

Parti olarak bu algıyı aşmak için çok uğraştıklarını belirten İl Başkanı Karataş, “MHP bunu aşabilmek için çok gayret sarfetti. Son yıllarda halkın bir infial olan korkusunun önüne geçemiyorsunuz. Kendinizi, projenizi, adayınızı anlatamıyorsunuz. Bunun önünü alamadık. Bundan dolayı İzmir, bu saatten sonra eski tas eski hamam olacak. İzmir’de bizim açımızdan değişen bir şey var, o da iki belediyemizin olması. Bunu galibiyet olarak görmüyoruz. Başkanlarımız örnek olacak çalışmalar yapacaklardır.” şeklinde konuştu.

Merkez ilçelerdeki MHP seçmeninin CHP’ye oy verdiğini düşündüklerini aktaran Necat Karataş, “Korku salma, meseleyi kutuplaştırmaya götürdüğünüzde merkezdeki ilçelerde daha başarılı olunuyor. Merkezin dışındaki ilçelerde bu başarı ortaya konmuyor. Gaziemir ve Çiğli’nin ötesinde bu kutuplaşma yaşanmıyor, merkez kadar etkilenmiyor. Yarımada bundan çok etkilendi ancak Küçük Menderes ve Bakırçay havzası etkilenmedi. MHP seçmeni buralarda kendi partisine oy verdi. Ortaya çıkan sonucu enine boyuna tartışacağız.” dedi.

'300 BİN LİRA BÜTÇEYLE YARIŞI YÜRÜTTÜK'

Parti olarak İzmir’de sadece 300 bin liralık bütçeyle seçim çalışması yaptıklarını ifade eden Karataş, “CHP ve AKP’nin seçim bütçelerine bakmak lazım. CHP’nin 4, AKP’nin 7 milyon bütçesi vardı. Bunlar açıklanan rakamlar. Buruda CHP ve AKP’nin bu rakamları çok yukarı taşıdığını biliyoruz. MHP’nin bütçesi, hepsini toplasanız 300 bin lirayı bulmaz. İlçeler kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmış olabilir. AKP’nin seçim zamanında halka bir şeyler dağıtma hastalığı devam ediyor. Seçimden bir gün önce yine bu yola başvurdukları yönünde dedikodular var.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar