MHP İzmir Büyükşehir adayı Taşer projelerini tanıttı

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, yerel seçim öncesinde projelerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
MHP İzmir Büyükşehir adayı Taşer projelerini tanıttı

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, yerel seçim öncesinde projelerini açıkladı. "İzmir Sevda Hareketi" adını verdiği projelerin tanıtım toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İl Başkanı Necat Karataş, parti yöneticileri, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Taşer, belediyecilik ve yönetim hizmet felsefesi, ulaşım, toplu konut, şehir dönüşümü, istihdam, otopark, sağlık turizmi, turizm, gençlik ve spor, bilgi ve teknoloji, tarım ve hayvancılık, enerji ve yer altı zenginlikleri, çevre, yeşil projeler, rekreasyon alanı, sosyal belediyecilik ve kültür sanat başlıkları altında topladığı projelerini anlattı. Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Taşer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerin zarar ettiğini ileri sürdü. Belediyenin 13 şirketinden sadece birisinin kâr ettiğini belirterek, “2013 yılında sadece İZELMAN’ın zararı 93 milyon lira. Bu rakam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tüm şirketlerinin zararından daha fazla. Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Borç yok.' diyor ama belediyenin 2013 yılı itibariyle 143 milyon dolar Hazine, 144 milyon lira kendi borcu, 156 milyon euro da kredi borcu var. Şirket borçları ve sabit giderlerinden sonra geriye 50 milyon lira yatırım bütçesi kalıyor. Belediyenin geleceği ipotek altına alınmış.” diye konuştu. Yatırımcının İzmir’den kaçtığını, ulaşımın kangren haline geldiğini savunan Murat Taşer, şöyle devam etti: “İzmir, Türkiye'nin vergi gelirlerinin yüzde 10'unu ödüyor. Ar-ge ve patent çalışmalarında da önde bulunuyor ancak yerel yönetimler sanayicinin yanında değil. Ulaşım kangren haline geldi. Uluslararası kongre merkezi yok. Teşvik konusunda geri kaldı. Yatırımcı, İzmir yerine çevre illere kaçıyor. İzmir’in teşviklerde geri kalmasının altında, iktidar partisinin adayının da imzası var. Manisa’ya verilen teşvikler, İzmir’den daha fazla. Türkiye'nin en fazla süt üretimi yapılan bölgesinde kimse memnun değil. Ben de süt üreticisi olarak bu konuyu iyi biliyorum.”

MHP adayı Taşer, rakiplerinin projelerini de eleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti adayı Binali Yıldırım’ı tahterevalli siyaseti yapmakla suçlayan Taşer, “İki adayın birisi 10 yıl bakanlık, birisi başkanlık yaptı. Metro hatlarını uzatacaklarını ifade ediyorlar. Biz metroyu yapan ekipte yer alıyoruz. Üçyol-Üçkuyular metro hattı halen bitirilemedi. Şimdi Kocaoğlu, Göztepe'yi açacağını söylüyor. Üçkuyular hattı, yeni bir ihale yapılmadan bitirilemez. Bütçe yetmeyecek. Bu metroyu bitiremeyen bir ekip, bir zihniyet bundan sonrakinin teminatını nasıl verecek? Kocaoğlu, Bakanlar Kurulu'nda keşif artışının geciktirildiğini ileri sürdü. İzin verilse bile bitmezdi. İstanbul ve Ankara, kendi gücüyle metro yapmaya çalıştı. Hükümet iki yerde proje yaparken, 'İzmir proje vermedi.' dedi. Büyükşehir ise, 'Biz projenin onayını gönderdik.' diyor. Hangisi doğru, ben inanamıyorum. İzmir makasa alınmış.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar