MHP İzmir adayı Taşer: Vatandaşlarımız bunları görecektir

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, hükümetin, aşırı gücün kendisine verdiği şımarıklıkla kendini kaybederek totariterleştiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
MHP İzmir adayı Taşer: Vatandaşlarımız bunları görecektir

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, hükümetin, aşırı gücün kendisine verdiği şımarıklıkla kendini kaybederek totariterleştiğini öne sürdü. Herkesin yanlış olduğunu ifade ettiği HSYK düzenlemesini yapmaya çalışmasını eleştiren Taşer, "İktidarın genel başkan yardımcısı, bundan iki yıl önce, ‘Kimse şah değil, padişah değil.’ demişti. Vatandaşlarımızın bunları göreceğine inanıyorum.” dedi.

Son günlerdeki yolsuzluk operasyonlarını değerlendiren Taşer, bugüne kadarki siyasi yaşamında hafızasında derin iz bırakan iki üç cümle olduğunu belirtti. Bunlardan birinin ‘Memleket uçurumun kenarına gelmişti, kurtardık.’ cümlesi; diğeri, ‘Enkaz devraldık.’ cümlesi; son zamanların trendi ise ‘Zamanlaması manidar’ ifadesi olduğunu kaydetti. Taşer, hükümetin paralel yapılanma iddialarını eleştirerek, “Bir taraftan bir öcü gösteriyor, bir sanal rakip gösteriyor, bir paralel yapılanma diye ama paralel yapılanmanın daniskası Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanıyor KCK ile, kimse bunu göz önüne almıyor.” şeklinde konuştu.

Taşer, sözlerine şöyle devam etti: “Kimseyi suçlamak bizim haddimize değil. İnsanlar hakkında iddia edilen konuları, masumiyet karinesi içinde değerlendirmek zorundayız, ama yapılan bir hadiseyi de şuyuu vukuundan beterdir konumuna getirmenin manası yok. Mevcut iktidar İstanbul orijinli olduğu için İstanbul’un meşhur bir lafı var, ‘Cambaza bak, cambaza’ tabirini kullanır İstanbullular. Doğu ve Güneydoğu’da, mevcut siyasi iktidarın beraberlik içinde olduğu devlet yok. Türk bayrağını ortaya çıkaramıyorsunuz, Türklüğü ön tarafa çıkaramıyorsunuz.”

"GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ NE YAPACAĞINI BİLMİYOR"

Bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin, gelişmeler karşısında şaşırmış ve nasıl davranacaklarını bilemez halde olduğunu ileri süren MHP adayı Taşer, “Zaten güvenlik güçlerimiz, muazzam bir baskı altına alınmış halde. Suistimal (yolsuzluk olaylarını kastediyor) olayları ortaya çıktığından bu yana benim gözlemlediğim, 2 bin 500’e yakın güvenlik görevlisi yerlerinden edildi. Türkiye’de allak bullak bir tayin furyası yaşanıyor. Bunların her biri birer aile. Bu yalnız güvenlik güçlerimizde yaşanmıyor, aynı şekilde Maliye’de ve yargıda da yaşanıyor.” diye konuştu.

"HSYK DÜZENLEMESİ AYM’DEN DÖNER"

Mevcut hükümetin, aşırı gücün kendisine verdiği şımarıklıkla kendini kaybettiğini ileri süren Murat Taşer, “Hükümet, tamamen totariterleşmiş durumda. Herkesin yanlış olduğunu ifade ettiği HSYK düzenlemesini yapıyor. HSYK düzenlemesinin Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini bile bile inatla bunu çıkarıp bir günlük süreyle o mevcut HSYK üyelerinin üyeliklerini düşürme pahasına bu hareketin içine giriyorlar. İktidarın genel başkan yardımcısı, bundan iki yıl önce, ‘Kimse şah değil, padişah değil.’ demişti. Vatandaşlarımızın bunları göreceğine inanıyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar