MHP İzmir adayı Taşer: Dar gelirli vatandaşlar için 15 bin konut üreteceğiz

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, seçilmeleri halinde dar gelirli vatandaşlara yönelik 15 bin konut üreteceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP İzmir adayı Taşer: Dar gelirli vatandaşlar için 15 bin konut üreteceğiz

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, seçilmeleri halinde dar gelirli vatandaşlara yönelik 15 bin konut üreteceklerini söyledi. Eski belediye başkanlarından Burhan Özfatura’nın üst düzey bürokratlarından olan ve 11 bin 500 Evka konutunun yapımında görev alan Taşer, “İzmir’in tüm sorunlarını biliyoruz. Altı aydır bunun üzerinde çalışıyoruz. Göreve gelirsek amacımız, İzmir’i marka şehir haline getirmek.” dedi.

Murat Taşer, beraberindeki heyetle Cihan Haber Ajansı Ege Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada konuşan MHP adayı Taşer, “İnsan üstü bir gayretle, bir devlet işi, vatan, millet işi yaptığımız bilinciyle çok koşacağız. İzmir'in nerede ne problemi, ne eksiği var çok iyi biliyoruz. Büyükşehir’de çok iyi bürokratlar var. Beş yıllık, 10 yıllık kalkınma planları, ulaşım master planları, kentsel dönüşüm planları da hazırlamışlardır. Bunları inceledik, hepsi makul projeler. Sadece tramvay projesi hariç. Tramvay projesinde paydaşlar, güzergâh konusunda birtakım aykırı fikirler sunabiliyor ancak mevcut belediye başkanı, bir icraat yapmış olmak kaygısıyla erken davranıp ihaleye çıkıyor. Geri dönülmez bir noktaya çekiyor tramvay güzergâhını.” dedi. Belediyede anonim olarak hazırlanan yaklaşık 200 proje bulunduğunu, bunları kabul edeceklerini ve üzerine kendi projelerini ekleyeceklerini dile getiren Taşer, “İzmir’i marka kent yapmak, küresel kent yapmak, dünya çapında bir kent yapmak için bizim de ortaya koyduğumuz birtakım projelerimiz var. Dünyada şu an devletlerden ziyade şehirler yarışıyor. Örneğin EXPO’un kaybı Türkiye’nin değil, İzmir’in kaybıdır. EXPO, İzmir yeterli altyapı ve üstyapıya sahip olmadığı için kaybedildi. Marka kent olmak için örneğin ulaşım sorununu çözeceğiz, kentsel dönüşümü tamamlayacağız. Kültür sanat alanında yeterli sayıda kongre merkezimiz bulunmamaktadır.” şeklinde konuştu. Dar gelirli vatandaşlar için toplu konut hamlesi başlatacaklarını söyleyen Murat Taşer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gelecek için konut yapılaşması konusunda 10 yıllık master planı, Menemen bölgesine doğrudur. Biz göreve geldiğimiz takdirde, dar gelirli vatandaşlarımız için Menemen ile Manisa arasındaki Emiralem üzerinde 15 bin konut üreteceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar