MHP İzmir adayı Taşer: Belediye aileden biri olacak

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, seçimleri kazanmaları halinde belediyenin, vatandaşların ailesinden biri olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP İzmir adayı Taşer: Belediye aileden biri olacak

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, seçimleri kazanmaları halinde belediyenin, vatandaşların ailesinden biri olacağını söyledi. Projelerini kamuoyuna açıkladıklarını belirten Taşer, AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın, İstanbul ve ABD'den getirdiği kişilerle İzmir’de siyaset mühendisliği yaptığını ileri sürdü. Hükümet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak da, “Bunlar aysbergin görünen yüzü. Bunlar yasal zemine çekilebilmiş olanlar. Bu kadar baskının üzerine kâbus gibi çöktüğü devlet dairelerinde hangi yolsuzluk ve suistimal, irtikap konuları gündeme getirilebilir? Hangi savcı, hangi hakim, hangi polis buna cesaret edebilir? Yanlışlar doğru, doğrular yanlış olmuş. Bu ülkede hükümet tarafından ne kadar yolsuzluk yapılabilir diye hayallerinizi zorlayın ve düşünün. İnanın çıkan sonucu beşle çarpın. Hayallerinizi zorlasanız bile ne kadar yolsuzluk olduğunu hayal edemezsiniz.” dedi.

MHP adayı Taşer, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Diğer adayların açıkladığı projelerin yüzde 90'ı anonim. AK Parti adayı Binali Yıldırım, bir köprü ve tünel projesini açıkladı, sanki İzmir’e yeni yapılan bir projeymiş gibi sundu. Oysa bu 1999 yılından beri Devlet Planlama Teşkilatı’nın tozlu raflarında duruyor. Bizim bunların yanında iki büyük projemiz daha var. Belkahve taş ocaklarını, Türkiye’nin en büyük rekreasyon alanı yapacağız. İkincisi de Urla, Uzunada, Pınaradası ve Yassıcaada’ya teleferik hattı çekeceğiz. Burayı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Bilhassa esnaf arkadaşlarımızın atık su bedelini tekrar elden geçireceğiz. Biz vatandaşımıza karşı her zaman açık olacağız, hesap vereceğiz. Ben belediye başkan adayı olarak belediyenin ne kadar borcu olduğunu bilmiyorum. İzmir’in hesap verebilir, dürüst, ahlâklı, güvenilir, çakma kamuoyu yoklamalarının arkasına sığınmadan, gerçekçi bir şekilde, olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan bir ekiple ayağa kalkması lazım. Belediyecilik, halkımızın ilk kapısı olacak. Göreve gelirsek, hiç kimse belediyeyle olan bir işi için ne bir meclis üyesini ne de bir partinin teşkilatını aramak zorunda kalmayacak. O insanın belediyesi vardır. Annesi, amcası, kardeşi, babası olmayabilir ama onun bir belediyesi var. Belediye, aileden biri olacak.” CİHAN

Yorumlar