MHP İstanbul adayı Acar, projelerini anlattı

Projelerini anlatan Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Rasim Acar İstanbul’a yüzen otobüs projesi getirmeyi planladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP İstanbul adayı Acar, projelerini anlattı

Projelerini anlatan Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Rasim Acar İstanbul’a yüzen otobüs projesi getirmeyi planladıklarını söyledi. TEM otoyolunda Hadımköy’den Kurtköy’e kadar metrobüs benzeri otobüs seferi koyacaklarını dile getiren Acar, deniz suyunu arıtıp içme suyu haline getirecekleri vaadini verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rasim Acar yaklaşan yerel seçimler öncesinde projelerinden 53'ünü düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. İstanbul’da 15 kurumun şu anda ulaşımı denetlediğini belirten Acar, “Ulaşım koordinasyonunu tek çatı altında birleştireceğiz. Ulaşımı rahatlatmak için (Metrobüs benzeri) Tembüs hattı getireceğiz. Hadımköy’den Kurtköy’e kadar transit toplu taşıma sistemi kuruyoruz. TEM üzerinde sadece bir şeride yatay boya işaretlemesiyle güzergah üzerinde Mahmutbey-Kavacık ve Kurtköy bandında yolcu indirme bindirme yapılacak. Burada önemli olan iki havalimanının birbiriyle entegrasyonunu sağlamak.“ dedi.

5 YILDA 275 KİLOMETRE RAYLI YOL

Şu ana kadar İstanbul’da 20 yılda sadece 70 kilometre metro yolu yapıldığını aktaran Acar, “2017 yılına kadar İstanbul’un ulaşması gereken raylı sistem yolu 610 kilometredir. Bunlar çalışma planında da mevcuttur. Ama kaynaklar israf edildiği için metrolar şu anda yeterli kapasitede değil. Bütün önceliğimizi özellikle metro yatırımlarına seferber edeceğiz. 5 yılda 275 kilometre metro yolu yapacağız. İhtiyaç analizi yapılarak, yeni tramvay hatları yerleştireceğiz. Diğer ulaşım araçlarıyla entegrasyonu sağlayabileceğimiz havaray sistemleri inşa edeceğiz. İhtiyaçlar çerçevesinde ve İstanbul’un doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla teleferik sistemi kuracağız.

‘ESKİ İSKELELER AÇILACAK’

Eski iskeleleri hizmete açacaklarını dile getiren Acar, “Denizi maksimum düzeyde taşımacılıkta kullanacağız. Yeni deniz hatları kuracağız. Anadolu ve Avrupa yakasında yatay hatlar kuracağız. Bir yolcu Yeniköy’den Ortaköy’e vapurla gidebilecek.

YÜZEN OTOBÜSLER

Yüzen otobüs hatları yerleştirerek, kısa mesafede hem karada hem denizde giden otobüsler kullanacaklarını ifade eden Acar, “Halkımız araçlarını ücretsiz olarak otoparka koyacak. 5 yılda içinde 50 bin araçlık otopark yapılacak. Yeni yapılacak kamu binaları ve parkların altına zemin altı otoparklar inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

ŞEHİR İÇİNDE GİŞELER KALDIRILACAK

Şehir içinde otoyollarda gişelerin kaldırılacağını söyleyen Acar, “24 saat ulaşımı sağlayacağız. Gece çalışan insanlarımız için metro hat seferlerini uzatacağız.” dedi.

GÜNLÜK 1 TL’YE SINIRSIZ ULAŞIM İMKANI

Günlük 1 TL’ye sınırsız ulaşım imkanı sağlayacakları vaadinde bulunan Acar’ın diğer projeleri ise şöyle; “Güneş enerjili sinyalizasyon ve trafik ışık sistemi, İstanbul’un afetlere hazırlıklı hale getirilmesi, bisiklet yolları, vatandaşların sahili daha rahat izlemesi için sahil seyir terasları, Çok amaçlı semt pazarları, deniz suyunun arıtılarak özellikle sahil bölgelerinde ikinci bir hat kurulması"
CİHAN

Yorumlar