MHP İl Başkanı Taşçı: Beyşehir’deki şaibe halkta infial uyandırdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Tarık Taşçı, Beyşehir’de oyların yeniden sayımının tamamlanmadan durdurulmasının büyük bir bir infiale neden olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP İl Başkanı Taşçı: Beyşehir’deki şaibe halkta infial uyandırdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Tarık Taşçı, Beyşehir’de oyların yeniden sayımının tamamlanmadan durdurulmasının büyük bir bir infiale neden olduğunu söyledi. Taşçı, AK Parti’nin oyların yeniden sayımına ilişkin karara itiraz ettiğini, bunun üzerine İl Seçim Kurulu’nun gece 11.00’da toplanarak oy sayımının tamamlanmadan durdurmasının bazı şüphelere neden olduğunu vurguladı.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti Belediye başkan adayı Murat Özaltun 20 bin 616, MHP Belediye başkan adayı Süleyman Şenol 19 bin 217 oy aldı. Oy sayımının tamamlanmasının ardından MHP ilçe teşkilatı, bazı sandıklarda yapılan yanlış sayımlar tutanakları gerekçe göstererek İlçe Seçim Kurulu’na oyların yeniden sayımı için itirazda bulundu. Bunun üzerine Beyşehir İlçe Seçim Kurulu oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Akşam saatlerinde Beyşehir’deki oylar yeniden sayılmaya başladı. Ancak, AK Parti İl Yönetimi’nin İl Seçim Kurulu’na itirazı sonrası oyların yeniden sayılma işlemini İl Seçim Kurulu gece geç saatlerde durdurma kararı aldı.

Gelişmeler hakkında Cihan Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan MHP İl Başkanı Tarık Taşçı, birleştirme tutanaklarında MHP’nin oylarının kimi sandıklarda başka partilere kimi sandıklarda ise tutanaklara geçmediğini dile getirdi. Taşçı “Birleştirme tutanaklarında mesela bir sandıkta 137 oyumuz CHP’ye yazılmış, bir sandıkta 140 oyumuz hiç geçmemiş. Bunun gibi örnekler var. Beyşehir’de oyların yeniden sayımı için ilçe teşkilatımız Beyşehir İlçe Seçim Kurulu’na müracaatta bulunmuştu.İtirazımız üzerine İlçe Seçim Kurulu oyların yeniden sayımı için karar aldı ve sayım başladı.” dedi.

İL SEÇİM KURULU GECE YARISINDA SAYIMI DURDURDU
Oyların yeniden sayımın dün akşam saatlerinde başladığını dile getiren MHP İl Başkanı şöyle konuştu: “Oyların yeniden sayımı başladı ve 7. sandıkta iken AK Parti İl Teşkilatı’nın İl Seçim Kurulu’na itirazı üzerine İl Seçim Kurulu gece toplandı ve oy sayımını durdurma kararı aldı. Bunun hiçbir örneği yok ve hukuksuz bir işlem. Çünkü oy sayımı bittikten sonra itiraz yapılabilir. Ama daha sayım esnasında AK Parti’nin müracaatıyla İl Seçim Kurulu sayımı durdurdu. Oy sayımı durduruldu ve tutanakla işlem bağlandı. Bu karara biz İlçe Seçim Kurulu’na itiraz ettik ve sonuç bekliyoruz. Gecenin 11.00’inde İl Seçim Kurulu’nun toplanıp böyle bir karar alması halkın üzerinde bazı şüpheler uyandırıyor.”

SEÇİM ŞAİBELİ BİR DURUMA DÜŞTÜ
AK Parti’nin ‘Oyların yeniden sayılması için somut deliller olmadığı’ gerekçesiyle itirazda bulunduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Taşçı, “Bizim talebimiz, insanların kafasında soru işareti kalmasın, insanlar mutmain olsun. Eğer siz, aldığınız neticeden şüpheniz yoksa gönül rahatlığıyla şaibesiz bir şekilde bu işin tamamlanmasına karşı çıkmazsınız. Ancak şimdi şimdi Beyşehir’de halkta çok büyük bir infial var. Sayıma başlanıp daha bitmeden sayımın durdurulması insanların kafasında soru işaretleri meydana getirdi ve seçim şuanda şaibeli bir duruma düştü. Oylar yeniden sayılsaydı, netice ortaya çıksaydı zaten buna herkes saygı duyacaktı. Ama bu şekilde bir müdahale insanların seçime olan güveni ve saygısını da kaybettirdi.”
CİHAN

Yorumlar