MHP İl Başkanı Hatipoğlu: Asrın yolsuzluğu örtbas edilmeye çalışılıyor

Karaman MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, 17 Aralık’ta Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yaşandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP İl Başkanı Hatipoğlu: Asrın yolsuzluğu örtbas edilmeye çalışılıyor

Karaman MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, 17 Aralık’ta Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yaşandığını söyledi.

Karaman MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, kişilerin masumiyet karinesi ve soruşturmanın gizliliğinin önemli olduğunu belirterek; belge, resim, tapelerle ortaya konulan iddiaların büyük bir yolsuzluk ve rüşvet çarkını ortaya çıkardığını, ancak 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun hükümet tarafından müdahale edilerek kapatılmaya çalışıldığını savundu. Hatipoğlu, "Özellikle yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu örtmek amacıyla hükümet, devletin temel kurumları üzerinde olağanüstü dönemlerde bile görünmedik şekilde icraatlar gerçekleştirmektedir. Öncelikle Başbakan, rüşvet ve yolsuzluğu örtmek ve kendini mağdur edebiyatının yine bir parçası haline getirmek için, tek bir somut delil olmadan 'paralel yapı' iddialarını ortaya atmıştır. Daha sonra hiçbir delil ortaya koymadan hayal dünyalarında oluşturdukları 'paralel yapıyı' bahane ederek 200'e yakın savcı ve hâkimin yerini değiştirdiler." dedi.

Hatipoğlu, özellikle yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını başlatan savcı ve hâkimler ile emniyet mensupları başta olmak üzere yüzlerce savcı, hâkim ve binlerce emniyet mensubunun görevinden alındığını ifade etti. Hatipoğlu, şöyle devam etti: "Suç işleyen herkese kanunları uygulayan devlet memurlarını, kendi rüşvet ve yolsuzluklarını örtmek amacıyla baskı yapmaları ve hatta onları 'paralel yapı' adı altında zan altında bırakacak acımasız eleştirilerde bulunmaktadırlar."

Hükümetin savcı, hâkim, polis, öğretmen gibi devlet memurlarının yerleri ve kadroları ile uğraşacağına, asıl kendi tesis ettiği, oluşturduğu ve farklı gündemler oluşturarak saklamaya çalıştığı 'paralel yapı'lara dikkat çeken Hatipoğlu, ilk oluşturulan paralel yapı ile çözüm süreci adı altında KCK ve PKK’lıların serbest bırakıldığını söyledi. Hatipoğlu, şunları ifade etti:

"Binlerce şehidimizin kanı yerde kaldı. Bu sayede AKP hükümeti terörün ve teröristin hem meşrulaşmasına hem de siyasallaşmasına katkı sağlayarak, birlik ve beraberliğimizden birer birer tuğla kopartılmasına yardım etmektedir. Bu devlet, bu millet, bu toprak ve bu bayrak için dökülen şehit kanları hala sıcaklığını korumaktadır. Şehitlerin ve şehit ailelerinin gözyaşları dinmeden teröristlerle masaya oturup pazarlık edenlerdir 'paralel yapı' içinde olanlar. Ayrıca, oluşturulan diğer bir 'paralel yapı' ile devletin içi sistemli bir şekilde rüşvet ve yolsuzlukla boşaltılmaktadır. Buna engel olacak bütün devlet memurları bir şekilde karalanarak görevlerinden el çektirilmekte, tayin edilmekte veya çıkarılan kanunlarla kadrolarından mahrum bırakılarak, yargının, emniyetin, eğitim camiasının siyasallaşmasının zemini hazırlanmaktadır.
Yüce Türk milleti; bunları asla unutmayacak, devletine, toprağına, bayrağına, değerlerine sahip çıkacak ve sandıkta buna mutlaka gereken cevabı verecektir." CİHAN

Yorumlar