MHP, Gömeç'te yerel seçim sonuçlarına itiraz etti

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), seçim sonuçlarına itiraz etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP, Gömeç'te yerel seçim sonuçlarına itiraz etti

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), seçim sonuçlarına itiraz etti. MHP Balıkesir Belediye Başkan adayı ve meclis üyeleri, ilçe seçim kurulundaki rakamlarla sandıklarda görevli partili gözetmenlerin aldığı rakamların tutmadığını belirti.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Burhaniye Adliye Sarayı önünde yaptığı açıklamada, "Gömeç'te, seçimler sakin bir şekilde başladı. Gece saat 03.00'a kadar oylar taşındı. Tutanaklarda sandık üyelerinin imzalarının olmadığı, açık tasnif yapılması gerektiği halde sandık başkanlarının içeriye müşahidleri sokmadığı, seçim sürecinin neticesinde seçimi, Milliyetçi Hareket Partisi'ne 30 oyla kaybettiren sonuç ortaya çıktı. AKP'nin 30 oyla önde olduğu ifade edildi. Buna teşkilatımız itiraz etti, itirazımız burada kabul edilmedi. Tabii partimiz yarın Balıkesir'de bir üst mahkemeye itiraz edecek; ancak AKP Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, büyük bir panik halinde olaylara müdahil olmuş, burda hakimlerin odalarına girip çıkıyor. Kaybeden MHP, hakkını araması gereken MHP. Bunu tutup da manipülasyon içerisinde adli sürecin olumsuz yönlendirilmesi ciddi bir şekilde sıkıntıya yol açmıştır. Biz, oyların tekrar sayımızı istiyoruz.'' dedi.

Gömeç MHP üyesi Muammer Birdal, ''Milliyetçi Hareket Partisi'ne 2764 kişi oy vermiş, diğer partiye 2794. Ama tutanaklarda tam bu yansımıyor. Her tutanakta 5 veya 7 oy eksik var. O tutanaklara istinaden bütün oylar tekrar sayılırsa, kazanıp kaybetmek önemli değil ama inanmak önemli, biz inanmak istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Gömeç Belediyesi Milliyetçi hareket Partisi Meclis Üyesi adayı Ümit Topuz ise ''Oy pusulalarındaki rakamlar birbirini tutmuyor. Yüce mahkemenin bunu değerlendirmesini istiyoruz.'' diyerek itirazlarını belitti.
CİHAN

Yorumlar