MHP genel başkanı Devlet Bahçeli'nin Yeni Formülü: Kharkiv Metrosu

Matematik ve geometrik çizimlerle siyasi tezlerini destekleyen MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin merkez partisi olduğunu anlatmak için Ukrayna'daki 'Kharkiv Metrosu'nu örnek gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP genel başkanı Devlet Bahçeli'nin Yeni Formülü: Kharkiv Metrosu

MHP Lideri MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli, kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede, siyasette şekillenen yeni tabloyu, merkez parti tanımını ve MHP'nin bu tablodaki yerini yeni bir grafikle açıkladı.

KHARKİV METROSU MODELİ

MHP'nin milli, manevi hassasiyetler taşıyan, ülkenin bölünmesinden tasa duyan, hükümete dönük yolsuzluk görüntüsünden huzursuz olan, 'vatan' tanımının yine yapılmasına karşı çıkan seçmen için siyasetteki 'merkez parti' pozisyonuna geldiğini vurgulayan Bahçeli, başka partilerden merkeze, MHP'ye geçiş olacağını vurguladı. Bahçeli, merkez parti tanımını Kharkiv Metrosu modeliyle açıkladı.

GEÇİŞ NOKTASINDA MHP VAR

Bahçeli, Ukrayna'nın Kharkiv kentinin metrosunun grafiğine işaret etti. 3 esas çizgi şeklindeki hattan oluşan metro ağının, hatların merkezdeki çakışma noktaları ile üçgen biçiminde bir merkez bölge oluşturduğunu, çakışma noktalarında hatlardan yolcu aktarımı yapılabildiğini söyleyen Bahçeli, değişik siyasal partilere oy sağlayan seçmenin merkezdeki buluşma ve geçiş noktasının da MHP olduğunu söyledi.

HDP DIŞINDAKİ PARTİLERİ KAPSIYOR

Bahçeli, izlenen politikadan korkan başka partilerin seçmenlerinin, hat değişimi arzulayan yolcular gibi, merkezde yer sektör MHP'de buluşabileceğini anlattı. Bahçeli'nin yaptığı 'merkez' tanımı, HDP dışında kalan AK Parti, CHP ve MHP'nin ana omurgasını oluşturduğu bir siyasal model içerisinde MHP'ye her zamankinden aşırı oy aktarımı beklediğini ortaya koydu.

3 ANA HATTI BULUNUYOR

Ukrayna'nın ikinci kocaman kenti bulunan Kharkiv'deki metro 1975'te açıldı. 39.6 kilometre uzunluğundaki metronun 3 ana hattı mevcut ve kesişiyor. Metro günde 633 bin 150 yolcu taşıyor.

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar