MHP Genel Başkanı Bahçeli: Acı, hepimizin acısıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maden faciasının yaşandığı Soma’da incelemelerde ve açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Acı hepimizin acısıdır. Bunun altından kalkacağız.” dedi.     Madende hayatını kaybedenlerle...

Google Haberlere Abone ol
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Acı, hepimizin acısıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maden faciasının yaşandığı Soma’da incelemelerde ve açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Acı hepimizin acısıdır. Bunun altından kalkacağız.” dedi.

    Madende hayatını kaybedenlerle ilgili olarak çok değişik rakamlar ifade edildiğini aktaran Devlet Bahçeli, “Hangisi ne kadar doğru bunu bilmek mümkün gözükmüyor. Facia sonrası arama ve kurtarma işlemlerinin sağlıklı şekilde yapılması, yangına sebep olan unsurların ortadan kaldırılması, kardeşlerimize ulaşılması açısından tedbirleri desteklemek ve çıkan sonuçlara göre değerlendirme yapmak gerekir. Evlatlarından, kocalarından haber alamayan vatandaşlarımızın da sabırla beklemesinde yarar vardır. Bu hepimizin acısıdır. Allah kimsenin başına vermesin, bunun altından kalkacağız inşallah.” diye konuştu.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma’da ziyaretlerde bulunacaklarını ifade ederek, “Ocak ziyaretimiz olacak ama emniyet mensuplarıyla, kalabalıklarla değil sade bir şekilde. Orada çalışmaları yürüten devlet görevlilerinden bilgi almak arzusundayız, onlara manevi destek vermek arzusu taşımaktayız. İçeriden sağ olarak kurtulmuş olan değerli bir kardeşimizden bilgiler almış bulunuyoruz, mühendis bir kardeşimizden bilgiler almış bulunuyoruz. Ama geçerli olan kriz yönetiminin sorumlusu olan devlet görevlilerinin vereceği bilgileri esas almak lazım. Ondan evvel az veya çok yorumlar yapmak doğru değildir.” dedi.

    Bahçeli, ‘neden oldu, nasıl oldu’ sorularının daha sonra hem TBMM’de hem de uzmanlar tarafından incelenmesinin faydalı olacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar