MHP Genel Başkan Yardımcıs Ayhan: Hükümet her kesime öfke ve kin kusuyor

MHP Genel Başkan Yardımcıs Emin Haluk Ayhan, AK Parti hükümetinin her kesime kin kustuğunu söyledi. AK Parti siyasetinin baştan ayağa problemli ve hastalıklı olduğunu belirten Ayhan, hükümetin korkak, silik ve aciz politikaları sebebiyle bağımsızlığımızı

Google Haberlere Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcıs Ayhan: Hükümet her kesime öfke ve kin kusuyor

MHP Genel Başkan Yardımcıs Emin Haluk Ayhan, AK Parti hükümetinin her kesime kin kustuğunu söyledi. AK Parti siyasetinin baştan ayağa problemli ve hastalıklı olduğunu belirten Ayhan, hükümetin korkak, silik ve aciz politikaları sebebiyle bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağı bile indirttiğini ifade etti. Ayhan, "TSK’nın açıklamasında bayrak indirme olayına çözüm süreci ile ilişkili olarak yaklaşmıştır. Bunu daha sonra Sayın Arınç teyit etmiştir. Akabinde kamuoyunda yükselen tepkileri görerek Başbakan, farklı açıklamalara yönelmiştir. AKP sanki bu olaylardan sorumlu değilmiş gibi kamuoyunda oluşan tepkiyi, birkaç güvenlik görevlisinin üzerine yıkma gayretine girmiştir. Başbakan'ın daha önceki beyan ve uygulamalarından hepimiz biliyoruz ki Başbakan'a göre bayrak indirilmesinden hükümet sorumlu değildir. Bayrak taşımak ise AKP döneminde tahrik unsuru olarak değerlendirilmiştir. AKP için Türk demek ırkçılık, milliyetçilik, faşistliktir. Ayaklar altına alınacak bir şeydir. Kısaca Türk milletinin milli ve manevi değerlerini savunmak provokasyondur. AKP siyaseti baştan ayağa sorunlu ve hastalıklıdır. Hükümetin kendince uyguladığı iç ve dış politikalar iflas etmiştir." dedi.

"STRATEJİK DERİNLİK'TE BOĞULDULAR"

Başbakan'ın Türk milletine doğruyu söylemediğini dile getiren Ayhan, “AKP’nin komşular ile sıfır sorun politikası maalesef 'stratejik derinlik'te boğulmuştur. Bir tek komşumuzla iyi ilişkimiz kalmamıştır. Bu yetmezmiş gibi komşu coğrafyalarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türk bayrağı hedef alınır hale gelmiştir. AKP’nin dış politikası Libya’da gümlemiştir. Mısır’da gümlemiştir. Suriye’de gümlemiştir. Irak’ta gümlemiştir. İsrail’de gümlemiştir. Bütün bölgede gümlemiştir. IŞİD terörü Musul Başkonsolosluğumuz'u basmakta, diplomatlar dahil olmak üzere 49 vatandaşımızı rehin almaktadır fakat Başbakan hâlâ muhalefete laf yetiştirmekle ve devletin imkanları ile yapılan açılış törenlerini seçim gezilerine dönüştürmekle meşguldür.” diye konuştu.

"KONSOLOSLUĞUMUZUN BASILMASI TOPRAĞIMIZA TECAVÜZDÜR"

Musul’daki konsolosluk binasının basılmasının Türk topraklarına tecavüz etmek anlamına geldiğini vurgulayan Ayhan, “Dışişleri yetkilileri rehine olmadıklarını savunuyor. Suçlu olarak orada zaten olmayan Irak güvenlik güçlerini göstermektedir. Böyle bir değerlendirme ancak AKP mantığı ile yapılabilir. Vatandaşlarımızın silah zoruyla ve tehditle özgürlüklerini gasp etmek Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret değil midir? Başbakan basını ve muhalefeti susturarak meseleyi örtbas etmeye çalışmayı tereyağından kıl çekmeye benzetebiliyor. Bildiği diplomatik lisan, tereyağından kıl çekmek ve sıfır sorundur.” şeklinde konuştu.

"DIŞİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİDİR"

AK Parti’nin panik atak geçirdiğini anlatan Ayhan şunları kaydetti: “Başbakan IŞİD’e en küçük tepki göstermemiş, gösterememiştir. IŞİD ile ne gibi ilişkilerin neticesinde başımıza bu belaların açıldığını, ülkemizin Ortadoğu’daki mezhep savaşı bataklığına ne için sürüklendiğini AKP hükümeti bir an önce bu millete açıklamalıdır ancak ne Başbakan ne de hükümette IŞİD’i eleştiren ciddi bir tek söz henüz duyulmuş değildir. Dahası IŞİD’e ‘terörist’ bile diyememiştir. Başbakan basına, muhalefete ve millete itidal çağrısı yapmaktadır. Tereyağından kıl çeker gibi meseleyi halledeceğini söyleyerek meseleyi küçümsemektedir. Halbuki tereyağına kılı düşüren kendisidir ancak onca uğraşa rağmen düşürdükleri kılı çekmek henüz mümkün olmamıştır. AKP hükümeti sorunun vahametini anlamalı ve sorumlular başta Dışişleri Bakanı olmak üzere bir çuval inciri berbat etmeden istifa etmelidir. Çözüm sürecinde duvara çarpması, çözüm sürecinin ortakları ile birlikte AKP hükümetine panik atak yaşatmaktadır. Çözüm ortağının muhatapları, alacağını tahsilde ısrarlıdır. Bölücü örgüt güneydoğuda isyan provası yapıyor, yol kesiyor, kimlik kontrolü yapıyor, bayrak indiriyor. AKP ve hükümeti bunlara engel olacak yerde muhalefeti istismarla suçluyor. Ayrıca AKP dış politikasının iflas etmesi, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan'ın siyasi hırslarına paralel bir sonucun ortaya çıkmaması ihtimalinin giderek belirginleşmesi, AKP hükümetini panik halinde toplumun her kesimine öfke ve kin kusar hale getirmiştir.” CİHAN

Yorumlar