MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, FETÖ hakkında konuştu

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:- "2007 yılından bu yana Türk ordusuna tuzak kuran ve Türk ordusunu içeriden kuşatan FETÖ, 2016 yılında Türk ordusuna çok ağır bir darbe vurmuştur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, FETÖ hakkında konuştu
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "2007 yılından buyana Türk ordusuna tuzak kuran ve Türk ordusunu içeriden kuşatan FETÖ, 2016 yılında Türk ordusuna çok ağır bir darbe vurmuştur." dedi.

Özdağ, düzenlediği basın toplantısında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında çıkarılan olağanüstü hal yasası kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararname ile Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki emir komuta zincirinin bozulduğunu öne sürdü.

Hükümetin bu kararı alırken ülkeyi büyük bir riske sürüklediğinin görüldüğünü iddia eden Özdağ, "Milli varlığımızın ağır tehditler altında olduğu açıktır. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ağır tehditleri aşabilmesi için güçlü bir milli birlik duygusu ve güçlü bir silahlı kuvvetlere ihtiyacı var. 2007 yılından buyana Türk ordusuna tuzak kuran ve Türk ordusunu içeriden kuşatan FETÖ, 2016 yılında Türk ordusuna çok ağır bir darbe vurmuştur. Bu darbe sonucunda Türk ordusu ağır bir krizden geçmektedir." ifadesini kullandı.

Özdağ, TSK'da rütbeliler arasında yer alan FETÖ'cü sayısının yüzde 50'lere kadar yükseldiğini belirterek, bunların FETÖ ile irtibat derecelerinin sert çekirdek, sempatizan ve güçlüden yana görünenler olarak 3 aşamalı değerlendirileceğine dikkati çekti.
TSK'da yapılan soruşturmalar sonucu 158 generalin, silahlı kuvvetler ve jandarmadan 2 bin 291 subayın, kuvvetlerle jandarmadan ise 630 astsubayın tasfiye edildiğine değinen Özdağ, "Eğer sayı söylendiği gibi yüzde 50'ler civarında ise yüzde 5'lik bir bölüm TSK ve jandarma içerisinde hala çok büyük miktarda FETÖ'cü olduğunu ortaya koyuyor. Önümüzdeki dönemde tasfiyeler devam etmelidir, edecektir." diye konuştu.

Tasfiyelerde öncelikle FETÖ'nün sert çekirdeğinin hedef alınması gerektiğine işaret eden Özdağ, "Ayrıca birliklerde subay ve astsubaylara yönelik de FETÖ'nün temel ideolojisi olan Fetullah Gülen'in 'Mehdi' olduğu iddiasını çürüten eğitimlerin verilmesi gerekiyor. Ordu içerisinde milli birlik ve ordu ruhunu güçlendirici çalışmaların yapılması bir zorunluluktur." görüşüne yer verdi.

Milli Savunma Bakanlığının subay açığını sivil kadrolarla kapatılacağı yönündeki değerlendirmesini eleştiren Özdağ, "Bir sene eğitim almış bir subayla 7 sene eğitim almış profesyonel bir subay olan teğmenin yerinin doldurulması mümkün değildir." ifadesini kullandı.

Özdağ, siyasetin, TSK'ya saygısının en azından bir bölümünü onun tarihsel derinliği olan kurumları yıkmadan göstermesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Birileri herhalde Sayın Cumhurbaşkanı'nı fena halde yanıltıyor. 19 Temmuz itibarıyla 123 general ve amiral gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Bu sayı sonradan 158'e çıktı ama bu 123 isim üzerinde açık kaynaklardan bir araştırma yaptık. Bunların yüzde 55'i sivil liselerden mezun. Askeri liselere bakıldığında ise önemli isimler karşımıza çıkıyor. Bunlar Mareşal Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir, Gazi Osman Paşa, Ömer Seyfettin... Kuleli'nin darbeci olduğu, darbeci yetiştirdiği doğru değil ama bu FETÖ darbesine katılan kurmay subayların çoğunun yolunun ABD'de yüksek lisans eğitimi veren Naval Postgraduate School'dan geçtiği anlaşılıyor. Bu okulun kapatılması için girişimde bulunulabilinir."

Türkiye'nin FETÖ'yü aşabilmesi için iktidarı ve muhalefetiyle bütün gücünü kullanması ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Özdağ, 15 Temmuz gecesi AK Parti iktidarını ayakta tutanın, hükümeti iktidara getiren yüzde 50'nin değil ülkenin yüzde 100'ünün olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar