MHP Dörtyol adayı Başkan Toksoy: MEB tasarısı pimi çekilmiş bombadır

Hatay'ın Kuzuculu Belediye Başkanı ve MHP Dörtyol Belediye başkan adayı Yaşar Toksoy, MEB Yasa Tasarısı'nı eleştirerek, "Tasarı hem eğitimimizi temellerinden sarsacak hem de öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi mağdur edecek düzenlemeler yapmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
MHP Dörtyol adayı Başkan Toksoy: MEB tasarısı pimi çekilmiş bombadır

Hatay'ın Kuzuculu Belediye Başkanı ve MHP Dörtyol Belediye başkan adayı Yaşar Toksoy, MEB Yasa Tasarısı'nı eleştirerek, "Tasarı hem eğitimimizi temellerinden sarsacak hem de öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi mağdur edecek düzenlemeler yapmaktadır." dedi.

Başkan Toksoy, yaptığı açıklamada söz konusu tasarıyı, "pimi çekilmiş bomba" olarak nitelendirdi: "Emniyet ve yargıdan sonra Milli Eğitim'e de el atan iktidar, çatlak ses çıkmaması için her türlü gayreti göstermektedir. Paydaşlarla hiçbir istişare yapılmadan, ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla hazırlanan, siyasallaşmanın önünü açan, kadrolaşmayı eğitimin her hücresine yerleştiren ve tam bir ucube olan bu yasa tasarısı, önümüzdeki günlerde eğitim hayatımızı yangın yerine çevirecektir. MEB Yasa Tasarısı, kamuoyuna yansıyan haliyle yasalaşması durumunda eğitim camiasında büyük bir kıyım yaşanacaktır. Tasarı bu haliyle Meclis'ten geçerse, dört yılını tamamlayan tüm okul müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları görevden alınacak, bunlardan istediklerini idare tekrar atayacak, atanamayanlar ise okullara öğretmen olarak dönmek zorunda kalacaklardır. Okul yöneticilerinin bir dört yıl daha bu görevlerine devam etmelerine ise il Milli Eğitim müdürü ve vali karar verecektir. Özellikle son yıllarda il Milli Eğitim müdürlerinin ve valilerin hükümetten bağımsız hareket edemedikleri dikkate alındığında, kimlerin okul yöneticiliğine devam edeceğine karar verecek olan aslında hükümetin kendisidir. Çocuklarımızı ve dolayısıyla geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin hak ve hukukunun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünde tarafsız ve Milli Eğitim anlayışında olan değerli öğretmenlerimizin heba edilmesine Türk milleti duyarsız kalmayacaktır." CİHAN

Yorumlar