MHP Büyükşehir adayı Erzin: İhtiyacı olan her çifte evlilik yardımı yapacağız

Seçime az bir süre kala bir bir projelerini açıklayan MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin, imkanı olmayan her gence evlilik yardımı yapacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP Büyükşehir adayı Erzin: İhtiyacı olan her çifte evlilik yardımı yapacağız

Seçime az bir süre kala bir bir projelerini açıklayan MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin, imkanı olmayan her gence evlilik yardımı yapacaklarını söyledi.

Gaziantep’i arzu edilen yere taşıyacaklarının sözünü veren MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin, ‘sosyal belediyecilik’ projeleri altında vatandaşı merkeze alan bir yönetim anlayışı oluşturacaklarını ifade etti. Evlenecek çiftlere evlilik yardımı yapacaklarının vurgulayan Erzin, "Evlenecek çiftlere çeyiz yardımı yapacağız. Beyaz eşya firmasıyla anlaşarak çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon, mobilya gibi ihtiyaçlarında yardımcı olacağız. Bugün özellikle yaz dönemlerinde düğün salonlarının en düşük fiyatı 2 bin liradan başlıyor. Belirli bir gelir grubun altında olan insanlara düğün salonlarını ücretsiz vereceğiz." dedi.

"HİLAL KARTLAR İLE VATANDAŞLAR İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK"

Mevcut belediyelerin yaptığı yardımlarla insanların onurunu incittiğini ifade eden Erzin, bunun önüne geçerek ‘hilal kartları’ hayata geçireceklerinin bilgisini verdi. Sosyal belediyeciliği mevcut hükümetin anladığı gibi anlamadıklarını belirten Erzin, "Yılın belli dönemlerinde insanların kapısına 1 torba kömür veya 1 torba makarna indirerek değil. Bu insanların onurunu incitmeden belirli bir gelir grubunun altında alan insanlara aylık bir miktarı olan hilal kartlar vereceğiz. İnsanlar kredi kartı kullanır gibi kendi ihtiyaçlarını marketten alışveriş yaparak karşılayacak." diye konuştu.

"EMEKLİ VATANDAŞLARIMIZI SOSYAL HAYATA ADAPTE EDECEĞİZ"

İnsanların emekli olduktan sonra eve kapandığını dile getiren Erzin, yapacakları sosyal tesislerle emekli vatandaşları sosyal hayata kavuşturacakları açıkladı. Erzin şunları kaydetti: “Emekli olan insanlar için hayat bitiyor, hayattan kopuyorlar. Çok daha modern çok daha gelişmiş sosyal tesislerimiz marifetiyle insanlarımızın hobilerini yaşayabilecekleri alanlar oluşturacağız. Halk oyun oynamak istiyordur, ud çalmak istiyordur, bağlama çalmak istiyordur, bir marangoz veya mobilyacılık yapmak istiyordur. Hem insanlarımızın hobilerini tatmin edecek alanlar oluşturacağız hem de buralarda üretim yapmak isteyenlerin üretimlerini de kendi aile bütçelerine ekonomik katkı sağlayabileceği alanlar oluşturacağız.” açıklamasında bulundu.

Gaziantepli vatandaşların 30 Mart’ta değişim için MHP’ye şans vermesini isteyen Erzin, "Bize şans verilmesini istiyoruz. 3 dönem CHP’ye 2 dönem AKP’yi desteklediler. Bir dönemde MHP’ye teslim etsinler belediyeyi. Bizleri test etsinler, bize bu fırsatı versinler." dedi.
CİHAN

Yorumlar