MHP Bodrum adayı Tosun meslek odalarını ziyaret etti

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Belediye başkanı ve MHP Bodrum Belediye başkan adayı Mehmet Tosun, meslek odalarını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP Bodrum adayı Tosun meslek odalarını ziyaret etti

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Belediye başkanı ve MHP Bodrum Belediye başkan adayı Mehmet Tosun, meslek odalarını ziyaret etti. Tosun ve ekibi, sırasıyla Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Bodrum Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi’ne gitti.

Şoför esnafının turizme hizmette önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Tosun, "Bu sektördeki sorunlara sahip çıkılması, yerel yöneticiler tarafından çözülmesi bizim en önemli önceliklerimizden bir tanesi." dedi. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Aytekin Çanakçı ise ziyaretin seçim arifesinde kendilerine moral olduğunu ifade ederek, "Şoför esnafının sıkıntılarını, zaten bugüne kadar Konacık'ta olan kısmını sizlerle defaaten yaptığımız görüşmelerle çözdük. Vermiş olduğunuz katkıları biliyoruz. Yarın büyükşehir olduğumuzda bizleri siz temsil ederseniz, faydalı olacağınıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bodrum Ticaret Odası'nı da ziyaret eden Mehmet Tosun, Mahmut Serdar Kocadon ve odanın bazı yönetim kurulu üyeleriyle ilçe ekonomisindeki gidişatı görüştü. Ardından Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Danacı ve yönetim kurulu üyeleriyle buluşan Tosun ve ekibi, esnaf temsilcilerini dinledi. Burada konuşan Danacı, "46 yıldır bu koltukta oturuyorum. Çanakkale'den İskenderun'a benim kadar eskisi yok. Burası siyaset yeri değil, hizmet yeri ama esnaf kimden hizmet aldıysa ona himmet borcunu ödemeye hazır. Çalışan adam mükafatını alır." diye konuştu.

Başkan Mehmet Tosun ve ekibinin son durağı, Deniz Ticaret Odası oldu. Başkan Gündüz Nalbantoğlu ve yönetim kurulunun karşıladığı Tosun, sıkıntılarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. "Bodrum'un tüm arıtmaları, derin deşarjla denize veriliyormuş. Yok, derin deşarj filan olmaz." diyen Nalbantoğlu'na Başkan Tosun da destek vererek, "Avrupa'da böyle bir şey yok, dünyada böyle bir şey yok. 2006 yılında ben Milano'ya gittim. Milano yakınlarında 200 bin nüfuslu bir şehrin atık su arıtma tesisini gezdim. Konvansiyonel bir tesis yapmışlar 1970'li yıllarda. Sonradan bakmışlar ki Avrupa Birliği deşarj kriterlerini tutturamıyorlar, tesisi şu anda rehabilite ediyorlar. Bizim Konacık'ta yaptığımız membran teknolojisine döndürüyorlar." dedi. CİHAN

Yorumlar