MHP, Beyşehir'de oyların yeniden sayımı için YSK’ya başvuru yaptı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeniden sayım için yaptığı başvuru ilçe seçim kurulu tarafından kabul edilmesine rağmen, il seçim kurulu tarafından durduruldu.

Google Haberlere Abone ol
MHP, Beyşehir'de oyların yeniden sayımı için YSK’ya başvuru yaptı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeniden sayım için yaptığı başvuru ilçe seçim kurulu tarafından kabul edilmesine rağmen, il seçim kurulu tarafından durduruldu. İlçede kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Murat Özaltun 20 bin 616, MHP adayı Süleyman Şenol ise 19 bin 217 oy almıştı.

MHP Beyşehir Belediye Başkan Adayı Süleyman Şenol, Yüksek Seçim Kurulu’na oyların yeniden sayılma işleminin tamamlanması için müracaat ettiklerini açıkladı. Şenol, Yüksek Seçim Kurulu’na uzanan süreci şu şekilde açıkladı: “Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından biz tespit ettiğimiz eksiklikler ve hataları içeren bir dilekçe ile Beyşehir İlçe Seçim Kurulu’na oyların yeniden sayılması için başvuruda bulunduk. Tespit ettiğimiz sandıklardan biri incelenirken torbadan çıkan çetelede MHP’ye 40, CHP’ye 0 çıktığı yazıyordu. Ancak tutanağa ‘CHP 40, MHP 0’ diye geçilmişti. Bu sandık tekrar sayıldı ve bizim oyumuzun ‘0’ değil 67 olduğu ortaya çıktı. Yine bir başka itiraz ettiğimiz yerde 137 oyumuz daha çıktı. Yalnızca iki sandıkta 204 oy lehimize gelişti. Biz de bunun üzerine ‘O zaman bütün sandıklar yeniden sayılsın’ diye İlçe Seçim Kurulu’na başvurduk. 7 kişilik Beyşehir İlçe Seçim Kurulu, oy çokluğuyla oyların yeniden sayımına karar verdi. Sayımın başlamasıyla İlçe Seçim Kurulu’na yukarıdan baskılar gelmeye başladı. Akşam Konya İl Seçim Kurulu acil olarak toplantı yaparak acilen oyların sayımını durdurulmasına karar verdi ve oyların yeniden sayımı durduruldu.”

‘BAKAN DÜZEYİNDE BASKI VAR’
MHP Beyşehir Belediye Başkan Adayı Şenol, bu gelişme üzerine ellerinde bulunan tüm resmi belgelerle YSK’ya oyların yeniden sayımının devam etmesi için müracaatta bulunduklarını dile getirdi. YSK’da bugün komisyonun toplanacağını ve muhtemelen konu ile ilgili kararını açıklayacağını ifade eden Şenol, “Komisyonun hangi yönde karar çıkacağını bilemiyoruz. Çünkü hadise sadece hukuk boyutunda işlemiyor, siyasi baskıların da olduğunu duyuyoruz. Bakan düzeyinde baskıların olduğu bilgilerini alıyoruz. Eğer YSK, oyların yeniden sayılmayacağı yönünde karar verirse biz de hukuken Anayasa Mahkemesi’ne başvuru hakkımız varsa bu hakkımızı kullanacağız.” dedi.
CİHAN

Yorumlar