MHP Balıkesir İl Başkanı Çılgın: CHP yöneticileri AKP'ye su taşıdı

MHP Balıkesir İl Başkanı Bayram Çılgın, teşkilatına seçimlerde gösterdiği gayret nedeniyle teşekkür ederek, seçimlerde CHP'nin AK Parti lehine çalıştığı iddiasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
MHP Balıkesir İl Başkanı Çılgın: CHP yöneticileri AKP'ye su taşıdı

MHP Balıkesir İl Başkanı Bayram Çılgın, teşkilatına seçimlerde gösterdiği gayret nedeniyle teşekkür ederek, seçimlerde CHP'nin AK Parti lehine çalıştığı iddiasında bulundu. Çılgın, "CHP'nin son günlerde yaptığı AKP yandaşlığı kamuoyunun takdiridir. CHP, bizim oy almamamız için, AKP'nin oy alması için çaba sarf etmiştir. CHP yöneticileri Balıkesir'de AKP'ye su taşıdı. Dolayısıyla Edip Uğur'un yüzde 25 koltuk hakkı CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk'undur." dedi.

MHP Balıkesir İl binasında düzenlenen toplantıda seçim değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan MHP İl Başkanı Çılgın, partinin tüm teşkilatlarına seçimlerde gösterdiği gayret nedeniyle teşekkür etti. Yerel seçimlerde partisinin belediyeyi kaybetmiş olsa da kazanan parti olduğunu belirterek, "Belediye Başkanımız İsmail Ok'a teşekkür etmek istiyorum. Beş yıl bizim boynumuzu bükmeden, alnımız dik, çalmadan çırpmadan dürüst ve iyi hizmet etmeye çalıştı. Bu anlamda Balıkesir'in yüzde 32'sinin takdirini kazanmış. Her türlü entrikaya, seçim hilelerine, CHP'nin AKP'nin yağdanlığı olmasına rağmen bu halkın yüzde 32'si teveccüh göstermişse bu İsmail Ok sayesindedir." eleştirisinde bulundu.

"CHP'nin son günlerde yaptığı AKP yandaşlığı kamuoyunun takdiridir." diyen Bayram Çılgın, "CHP bizim oy almamamız için, AKP'nin oy alması için çaba sarf etmiştir. CHP yöneticileri Balıkesir'de AKP'ye su taşıdı. Dolayısıyla Edip Uğur'un yüzde 25 koltuk hakkı Muzaffer Mavuk'undur. Ona da yanında koltuk açmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP Altıeylül Belediye Başkan adayı Faruk Demiraslan ise parti olarak iktidarın para ve kullandığı devlet kurumları karşısında başarılı olamadıklarına dikkat çekti. Valinin seçim yasaklarına birkaç gün kala mahallelerde yardım dağıttırmasına ve köylere traktör dağıttırmasına tepki gösteren Demiraslan, "Vali seçimlerde iktidarın memuru gibi çalıştı." iddiasında bulundu.

MHP Karesi Belediye Başkan adayı Şani Erdal, yaşanan süreçte Balıkesir halkına ve MHP'ye gönül veren herkese teşekkür etti.

Toplantıda son olarak söz alan Belediye Başkanı İsmail Ok, AK Parti'nin kara propaganda ile seçimi kazandığını iddia ederek, son 10 güne kadar AKP'den 7 -8 puan önde olduklarını ifade etti. Ancak CHP'nin AK Parti ile işbirliği yapması ve sosyal medyada 'İsmail Ok yarıştan çekildi' dedikodusunun yayılmasıyla seçimleri son 3 günde kaybettiklerini bildirdi. Bundan sonra partisinin askeri olarak siyasete devam edeceğini aktardı.

Milletin iradesinin böyle tecelli ettiğine işaret eden Başkan Ok, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun üzerine 'hayırlı olsun' diyorum. Milletimizin oyu ile geldik, milletimizin oyu ile alnımız ak olarak bu şerefli görevi leke getirmeden teslim etmenin kuş kadar hafifliğini hissediyorum. Bunun için destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler ağlayacak değiliz. Millet iradesinin karşısında boynumuz kıldan ince. Ne Balıkesir'de ne ilçelerde seçim bürom yoktu. 20 ilçede boydan büyük posterim yoktu. Posteri yanımızda taşıyorduk Bu şartlarda seçime girdik. Bazı köylere poster asamadık. Ama başta il başkanı, partililerimiz, sağduyulu Balıkesirliler bizlere destek verdi. Bizim maddi olarak yapamadığımızı halk yaptı ve MHP'nin adını Balıkesir'in dağında, taşında duyurdu. İsmail Ok, düne kadar Belediye Başkanı olarak hizmet etti. Bundan sonra nefer olarak bu partiye, bu camiaya hizmet etmeye devam edecek. Seçimlerden bahsetmek gerekirse 15 güne kadar 7 -8 puan öndeydik. Son 15 günde CHP'nin sağduyu sahibi tabanı belli çevreler tarafından kendilerinin kazanacağına inandırıldı. Kafada soru işareti oluşturuldu. Son 10 gün kala AKP kendi partisine çalışmayı bıraktı. Milyonlarca yasa dışı bildiri dağıtmalarına rağmen, halkın bize olan desteğini değiştirmedi. Ama son 10 gün AKP'li görevliler CHP'liye 'Gitti, biz alıyoruz' dedi. Sağduyulu insanlara gittiler. MHP'li gibi 'İsmail Ok, CHP ile anlaştı çekilecek' dediler. Bu da çok etkili olmadı."

Seçime son üç gün sanal alemde kendisinin adaylıktan çekildiği yönünde kara propaganda yapıldığına dikkat çeken İsmail Ok, şöyle devam etti: "CHP olduğu halde bize oy verecekler buna inandı. AKP'li ya da sağ seçmen MHP adayı çekildi yalanına inanarak AKP'ye gitti. Bu da son üç günde kopmaya neden oldu. Bunu fark ettik, 350 bin mesaj çektik. Ama halkı buna inandırmadık. Şu anki seçim sonu ters yüz oldu. Asla vatandaşı suçlamıyorum ve saygı duyuyorum. Para dağıttılar, gıda dağıttılar, milyonlarca karalama yaptılar, çeviremedikleri seçimi son 3 günde İsmail Ok adaylıktan çekildi efsanesiyle çevirmeyi başardılar. Balıkesir'de talihsiz bir olay yaşandı." CİHAN

Yorumlar