MHP Bahçe İlçe Başkanı Ceylan: Osmaniye'de boş evde 21 seçmen kaydı yaptırılmış

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi sandık güvenliği konusunda endişeler yaşanırken, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin baba ocağı Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde başka bir skandal yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
MHP Bahçe İlçe Başkanı Ceylan: Osmaniye'de boş evde 21 seçmen kaydı yaptırılmış

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi sandık güvenliği konusunda endişeler yaşanırken, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin baba ocağı Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde başka bir skandal yaşandı. İlçe Seçim Kurulu, İlim Yayma Cemiyeti Bahçe Şube Başkanı Yüksel Korkmaz’ın boş olarak görünen evinde 21 kişinin kaydını tespit etti. Evde kimsenin oturmadığının ortaya çıkması üzerine kayıtlar iptal edildi.

MHP İlçe Başkanı Ahmet Ceylan, ilçede geçtiğimiz seçimlerde 8 bin 120 olan seçmen sayısının 9 bin 150’ye yükseldiğini vurguladı. Ceylan, yaklaşık üç ay önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in ilçelerini ziyaret ettiğini ve ‘Ne pahasına olursa olsun Bahçe’yi alacağız’ demesinden sonra seçmen naklinin yoğunlaştığını ifade ederek, kendilerine 160 kişinin ihbarının geldiğini, ilçe seçim kurulunun yaptığı denetimlerde 60 kişinin seçmen kaydının iptal edildiğini anlattı.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte teşkilatlarından kendilerine, seçmen nakilleri yapıldığı şeklinde uyarılarda bulunulduğunu ifade eden Ahmet Ceylan, bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu’na başvurduklarını açıkladı. İlçede çeşitli mahallelerde yaklaşık 30 evde bu durumda olan 160 seçmen olduğu yönünde tespit yaptıklarını vurgulayan Ceylan, İlçe Seçim Kurulu’nun yaptığı incelemeler sonrası bu kişilerden 60’ının seçmen kaydının iptal edildiğini anlattı.

Ceylan, "Karşıyaka Mahallesi’nde İlim Yayma Cemiyeti Bahçe Şube Başkanı Yüksel Korkmaz’ın evinde, 21 kişinin seçmen kaydı olduğu tespit edildi. Kur’an kursu hocalarının seçmen kayıtları Yüksel Korkmaz’ın evine yapılmış. İncelemede hem fiziki olarak bu evde bu kadar kişi oturamayacağı hem de zaten bu 21 kişinin burada oturmadığı tespit edildi. Bunun üzerine bu evde görünen insanların seçmen kayıtları iptal edildi. İlim Yayma Cemiyeti temsilcileri, ilçede bilfiil AK Parti’nin kolları gibi çalışıyor, düzenledikleri programlara partiye yakın yazarları çağırıp konferanslar verdiriyorlar." dedi.

"AK PARTİ ADAYININ KÖYÜNDE SEÇMEN SAYISI DÜŞTÜ"

MHP İlçe Başkanı Ceylan, ilçede AK Parti’nin adayı İbrahim Baz’ın köyü olan Nohut’ta seçmen sayısının düştüğünü de ifade ederek, “Köyün geçen seçimlerde 180 seçmeni vardı. Şimdi seçmen sayısında yaklaşık 25 düşüş var. Sorduğumuzda, bu kişilerin Bahçe’ye geldikleri söyleniyor. Bazılarının burada göstermelik yer tuttukları veya bir evde üç ailenin birlikte oturduğu görülüyor. Tespit ettiklerimize itiraz ettik.” diye ifade etti.

Bahçelievler Mahallesi’nde, soyadı ‘Baz’ olan 29 seçmen bulunduğunu vurgulayan Ceylan, şöyle devam etti: “Bunların aslında 9’unun oturduğu, geriye kalanının oturmadığı görülüyordu. Seçim kuruluna vermemize rağmen bir sonuç alamadık. Ama tahkikatı yapan memur arkadaşlardan bir polis var. Onun hanımı AK Parti’nin kadın kollarında çalışıyordu. Biz ondan biraz şüpheleniyoruz. Biz hakime bu durumu söyledik, güvenmiyorsanız suç duyurusunda bulunun dediler, biz de o yöne gitmedik.”

İlim Yayma Cemiyeti Bahçe Şube Başkanı Yüksel Korkmaz ise evde Kur'an kursu belletmeni ve talebesi 23 kişinin oturduğunu belirterek, hayali olmadıklarını ifade etti. Polislerin, daha önce eve gelerek öğrencilerin oturduğunu tespit ettiğini ifade eden Korkmaz, "15 tatilde pazar günü bir hakim gelerek evde kimsenin olmadığını tespit etmiş. Hatta elektrik kesik olduğu için burada kimse oturmuyor demiş. Hakim burada oturanların seçmen kaydını iptal etmiş. Biz Osmaniye'deki seçim kuruluna başvurduk, onlar da Bahçe İlçe Seçim Kurulu'nun vermiş olduğu kararı onayladı." diye konuştu.



CİHAN

Yorumlar