MHP, AK Parti ve CHP'lilerin seçim yasağı ihlalini bozkurt işaretiyle kınadı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde ülkücüler, CHP ve AK Partililerin astıkları posterlerle seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle kınadı.

Google Haberlere Abone ol
MHP, AK Parti ve CHP'lilerin seçim yasağı ihlalini bozkurt işaretiyle kınadı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde ülkücüler, CHP ve AK Partililerin astıkları posterlerle seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle kınadı.

MHP'liler, Manavgat Belediye Başkanı ve CHP başkan adayı Şükrü Sözen ile AK Parti Manavgat Belediye başkan adayı Recep Barut ve Menderes Türel'in resimlerinin asılı bulunduğu posterlerinin önünde bozkurt selamı işareti yaparak, bayrak, poster ve flamaların kaldırılması çağrısında bulundu. MHP Manavgat İlçe Başkanı Yener Çiviler, yaptığı açıklamada, 2 partinin de astıkları posterlerle seçim ihlali yaptıklarını iddia etti. Eğer ülkücüler bu adaletsizliğe susuyorsa, korkularından değil edeplerinden olduğunu belirten Çiviler, MHP olarak demokratik ve seviyeli bir seçim süreci yaşamak ve sandıktan çıkacak Manavgatlının tercihine saygı göstermek olacağını söyledi. Bu şekilde bir parti iktidarın gücünü kullanarak, diğer parti yerel belediyenin gücünü hukuksuzluk yapmasını kınayan Çiviler, "Biz de yarın tüm Manavgat'ı MHP bayrakları, adayımızın posterleri ve flamalar ile donatırız. İlçe Seçim Kuruluna ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne partimizin verdiği dilekçeler ve ayrıca sözlü şikayetler karşılıksız kalmıştır. Ayrıca Manavgat'ın birçok sokağı da parti bayrakları ile süslenmiştir. Emniyet diyor ki biz tutanağımızı tuttuk belediye başkanlığına bildirdik. Belediye başkanlığı taraf olduğu partisinin ve AKP'nin bayraklarını ve posterlerini indirmemekte ısrar etmektedir. Oysa ki Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 554 Sayılı ve 30 Kasım 2013 tarihli kararı H Maddesi uyarınca; konut veya işyeri olarak kullanılmayan binalar ile iskana açılmamış ya da inşaat halindeki yapılara, siyasi partilere ve adaylara ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtıcı malzemelerin asılmayacağına ve yapıştırılmayacağını bildirmektedir." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Çiviler, eğer bu hukuk sadece AK Parti ve CHP lehine, MHP'nin aleyhine olması nedeniyle konuyu medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmak istediklerini kaydetti. İki partiye de yüce milletimiz 30 Mart'ta sandıkta en güzel cevabı vereceğini belirten Çiviler, sözlerini şu sözlerle tamamladı: "Bu yapılan haksızlığa 30 Mart'ta halkımız sandıkta cevabı en güzel şekilde verecektir. Ama öncesinde yani 25 Mart'ta bütün Manavgat'ı süsleyeceğimizi buradan İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve belediyeyi uyarıyoruz. Sonuçlarından biz mesul değil. Biz de asarız ve bu bizim son uyarımızdır." Çiviler, CHP ve AK Partililerin hangi vaatler karşılığında bu iki binaya poster astıklarını kamuoyunun bilmesinin en doğal hakkı olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar