MHP adayları, sivil toplum örgütleriyle buluştu

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), MHP Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarını sivil toplum örgütleriyle buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayları, sivil toplum örgütleriyle buluştu

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), MHP Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarını sivil toplum örgütleriyle buluşturdu.

ADSİAD, ‘Nasıl Bir Adana?’ konulu toplantı serisinin ilk bölümünde, MHP Adana Büyükşehir ve 4 merkez ilçe belediye başkan adaylarını sivil toplum örgütleriyle buluşturdu. Adana Hilton Otel’de MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri ve dernek üyelerinin katıldığı toplantının açılışını gerçekleştiren ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, sivil toplumun kent yönetimlerinde daha etkin olması gerektiğini söyledi. Adana’nın en büyük sorununun plansız büyüme olduğunu belirten Sönmez, “Adana’nın geleceği acilen planlanmalıdır. Bu planlama süreci mümkünse önümüzdeki 50, hatta 100 yılı kapsayacak şekilde yapılmalıdır. Planlama, toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla çok yönlü olmalıdır.” dedi.

HÜSEYİN SÖZLÜ: YATIRIMCIYI ADANA’YA ÇEKECEĞİZ

Süleyman Sönmez’den sonra söz alan MHP Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü ise Adana’nın son 15 yıldan daha fazla süredir geriye gittiğini belirtti. Adana’da kutup siyaseti yapılmasının önüne geçeceklerini dile getiren Sözlü, “Adana’da kolektif işbirliği dönemini ortaya koymamız gerekiyor. Biz MHP kadroları olarak sıfatımızın arkasına sığınarak kimseye karizma satmayacağız. Adanalı sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ederek bütünlük oluşturacağız. Adana’nın gelecek yüzyıla muhatap olacak hedeflerini tespit edeceğiz. Adana’yı rotasına oturtacağız. Bakış açımızı 5 yıllık yönetim anlayışıyla sınırlamayacağız.” diye konuştu.

Adana’da çarpık kentleşmenin önüne geçeceklerini ifade eden Sözlü, şöyle konuştu: “Adana’nın güneyi boşaltıp kuzeyde boğulma pahasına açılan yeni imar alanlarının getirdiği çarpık zihniyeti ortadan kaldıracağız. Öncelikle imar düzenlemelerindeki hukuki sorunları çözeceğiz. Tarım topraklarını ranta ve betona kurban etmeyeceğiz. Çevreci bir belediyecilik modelini de ortaya koyacağız. Özellikle Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir’de revizyon, imar, proje ve planlamalarla Adana’ya yeni bir değer katacağız. Modern ve çağdaş şehircilik örnekleri sunacağız.”

ABDULLAH ÇALIŞKAN: HALKIN BELEDİYESİ OLACAĞIZ

MHP Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan da Adana’nın ihracatta ilk üçteyken 11. sıraya gerilediğini, sosyoekonomik gelişmişlik endeksinde 18., kamu yatırımlarında son sırada, işsizlikte yüzde 26 ile Şırnak’la birlikte birinci sırada olduğunu ifade etti. Çalışkan, şunları söyledi: “Ekonomik rakamlar kadar sosyal rakamlar da üzüntü verici boyutta. Ülkede en çok engelli, öksüz, yetimin yaşadığı bir şehir. Adana 425 bin yeşil kartlının yaşadığı bir şehirdir. Üniversitemizin başarı sırası 81 vilayet içerisinde 61. sıradadır. Seyhan, adeta bir Afganistan, Hindistan şehirlerini andırıyor. Seyhan, bin 700 çıkmaz sokağıyla dünya rekoruna sahiptir. Büyükşehir olmayı hak etmiş bir ilçedir ancak bir dünya rekorunu elinde bulundurmaktadır. Seyhan’da afet riskli alanların değişim kanunundan yararlanarak bir değişim modeline gideceğiz. TOKİ modeliyle değil yerli iş adamlarımızla, belediyenin içinde olduğu yüzde 40 daha ucuz ve daha kaliteli yapılar oluşturacağız. Vatandaşımız, malının, mülkünün birebir karşılığını alacak. İlave borçlanması olmayacak. Seyhan’da üretim ve istihdam patlaması yaşanması gerekiyor. Seyhan’da E-5’in altındaki bölgeyi Seyhan Ticaret ve Sanayi Merkezi (SESTİM) modeliyle bir ticaret merkezi yapacağız. Dersimize çalışıyoruz, iyi bir öğrenci olarak geliyoruz, sınıfı geçeceğimize inanıyoruz.”

YÜCEL BAYRAM: YÜREĞİR, ARKA BAHÇE GİBİ

MHP Yüreğir Belediye başkan adayı Yücel Bayram ise Yüreğir’in adeta arka bahçe konumuna itildiğini söyledi. Adana’nın köklü sorunları olduğuna işaret eden Bayram, “Adana’da tüm sivil toplum örgütleri bir dille konuşmalı. Adana’yı seviyorsak dilimizin ucuyla konuşmaktan vazgeçelim.” dedi. Yerel anlamda kenti, umursamayan kişilerin yönettiğini, Adana’nın, başta teşvik olmak üzere birçok imkandan yararlandırılmadığını dile getiren Bayram, şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan bir Adana’yız, ancak OSB yüzde 30 kapasitede çalışıyor. Altyapısıyla en avantajlı bölge fakat yatırım yapan yok. 15 fabrikasında satılık yazan bir OSB var. STÖ’ler yaklaşık 300 bin üyesi ile Adana ekonomisine en fazla katkı koyan kuruluşlardır ve benim için ayrı bir yer tutacak. Yüreğir, 357 bin nüfusuyla Adana’nın ikinci büyük ilçesi. Adana’nın arka bahçesi kalmış bir ilçemiz.”

ALİ UĞUR AKBAŞ: ÇUKUROVA’YI TURİZME KAZANDIRACAĞIZ

Çukurova’da mevcut belediye başkanının asli görevlerini bile yerine getiremediğine işaret eden MHP Çukurova Belediye başkan adayı Ali Uğur Akbaş da “Çukurovalıların, 30 Mart’ta belediye başkanının yapamadıklarını göz önüne alarak hareket edeceğine inanıyorum. Halkımızın desteğiyle Çukurova’nın ve Adana’nın talihsiz gidişatını son vermeye geliyoruz.” diye ifade etti. Çukurova’da bulunan bin 800 sokağın birçoğunun çıkmaz olduğunu dile getiren Akbaş, “Son 5 yılda 110 sokak asfaltlanmış. Bin 700 sokak köstebek yuvası gibi. Yürüyüş parkuru, bisiklet parkuru, balıkçılar pazarı yok, vergi ve tapu daireleri diğer ilçelerde kurulu. Çukurova, bir yoklar şehri.” diye konuştu.

BİLAL ULUDAĞ: HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ

MHP Sarıçam Belediye başkan adayı Bilal Uludağ ise “Hayallerimiz ve umutlarımız Sarıçam için” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Hemşehrilerimin desteğiyle belediye başkanı seçilmek, ilkeli dürüst bir yönetim şekliyle Sarıçam’ın geleceğini şekillendirmek istiyorum. Sarıçam’ın ötelenmiş, geri kalmış durumunu gidereceğiz. Vatandaşlarımızın ‘Sarıçamlıyım’ demekten onur duyacağı bir proje zinciri hazırladık. İnanıyorum ki Sarıçam 10 yıl içerisinde tam olarak bir yaşam merkezi haline gelecek.”



CİHAN

Yorumlar