MHP adayları, projelerini genç işadamlarına anlattı

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana’nın yıllar süren kötü gidişine ‘dur’ denilmesi için 30 Mart yerel seçimlerinin milat olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayları, projelerini genç işadamlarına anlattı

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana’nın yıllar süren kötü gidişine ‘dur’ denilmesi için 30 Mart yerel seçimlerinin milat olduğunu vurguladı.

Adanalı genç işadamlarının üye olduğu Çukurova GİAD, belediye başkan adayları ve dernek üyelerini bir araya getirmek amacıyla ‘Belediye Başkan Adayları Projelerini Anlatıyor’ toplantıları düzenledi. Toplantının ilki MHP’nin Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü, Seyhan adayı Abdullah Çalışkan, Çukurova adayı Ali Uğur Akbaş, Yüreğir adayı Yücel Bayram, Sarıçam adayı Bilal Uludağ’ın katılımıyla Seyhan Oteli’nde yapıldı.

Üyelerin adayları tanıma ve projelerini öğrenme fırsatı bulduğu toplantının açış konuşmasını yapan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, derneklerinin 22 yıldır şehirdeki işadamlarına, Adana’ya sağlamak, ülke ekonomisine daha fazla katma değer kazandırmak için çalışan genç işadamlarından oluştuğunu söyledi. Adana’nın uzun yıllar doğru şekilde yönetilmediğinden yakınan Sakarya, “Hangi iktidar, hangi belediye başkanı olursa olsun kentimizin birçok önemli sorunu ele alınmamış, yıllardır giderilememiştir. Biz Adana’nın son noktaya geldiğini, bundan daha kötü bir Adana olmayacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki yerel seçimleri önemsiyoruz. Kentini seven bir belediye başkanını özlemle bekliyoruz.” dedi.

MİLLET ODAKLI HİZMET
Açış konuşması sonrası başkan adayları, seçildikleri takdirde yapacakları hizmetleri, hayata geçirecekleri projeleri, orta ve uzun vadeli planları anlattı. Büyükşehir adayı Sözlü, belediye başkanlarının doğru planlamalar yapıp, iş kurmak isteyenlere de doğru zemin oluşturması gereken yöneticiler olduğunu belirtti. Sözlü, “Rant belediyeciliğine kurban gitmeden, kişisel çıkarlara fedailik yapmadan, halk odaklı, millet odaklı, şehir odaklı düşünülmediği için menfaat şebekelerine, siyaset baronlarına, baskı gruplarına, güç odaklarına teslim olunduğu için Adana bu duruma gelmiştir. Biz yeni dönemde yeni alanları imara açmayacağız. Adana’yı problemleri içerisinde yeniden dizayn etmek, yeniden imar düzeni, imar planı yapmak, Adana’yı yeniden kurmak için üzere yola koyulduk.” dedi.

1996’dan bu yana sivil toplum örgütlerinde görev aldığını bildiren Yüreğir adayı Yücel Bayram da şehrin gelişmesinde en önemli faktörün belediye başkanı olduğunu, ancak, kötü yönetim ve yanlış uygulamalar nedeniyle Adana’nın geçmiş yıllarda kendine göre birçok yönden geride olan birçok ilden daha geride kaldığını söyledi. Çukurova adayı Ali Uğur Akbaş ise, Adana’nın 5 yıl daha geriye gitmemesi için gerçek belediyeciliğe ihtiyaç olduğunu, MHP’li adayların gerçek belediyecilik hizmeti vererek, kentine çalışmak için yola çıktığını bildirdi. Sarıçam adayı Uludağ da, sayısız hizmetten mahrum olan Sarıçam’a gerçek hizmeti getirip, çehresini değiştirmek istediğini kaydetti.

Seyhan adayı Abdullah Çalışkan ise Adana’nın gelişmişlikte birçok göstergede hep geride olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu: “Adana’mız şu anda ihracatta 11’inci sıraya düşmüş, birçok il bizi geçmiş durumda. Sosyo gelişmişlik endeksinde 18’inci sıradayız. Eğitimdeki gelişmişliğin en önemli göstergesi üniversite sınavı sıralamasında 61’inci sıradayız. Adana için, Seyhan için, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam için siyasetçisi, belediyesi, sivil toplum örgütleri olarak hepimize görev düşüyor. Bugüne kadar belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, sivil toplum örgütlerimiz bir araya gelip sinerji oluşturamadılar. Bundan sonra bu olmalı, sivil toplum örgütleri ile belediyeler de birbirine destek vermelidir.”
CİHAN

Yorumlar