'MHP adayları HES'in takipçisi olacak'

MHP Muğla Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Erdoğan, Menteşe ilçesine bağlı Akçay köyüne yapılması planlanan hidroelektrik Santrali (HES) projesinde, köylülerin tavrına destek vereceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'MHP adayları HES'in takipçisi olacak'

MHP Muğla Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Erdoğan, Menteşe ilçesine bağlı Akçay köyüne yapılması planlanan hidroelektrik Santrali (HES) projesinde, köylülerin tavrına destek vereceklerini söyledi. MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Erdoğan, Menteşe Belediye başkan adayı Osman Can Yenice ve parti üyeleri, Avcılar köyünde vatandaşlarla biraraya gelerek istek ve sıkıntılarını dinledi. Açıkhava toplantısına Avcılar Köyü Muhtarı İsmet Kara, Bozyer Köyü Muhtarı Halil Çakar, Fadıl Köyü Muhtarı Mustafa Demirtaş, Taşlı Köyü Muhtarı Süleyman Gül ve yöre halkı katıldı.

Muhtarlar adına konuşan Çakar, yörede yapılması planlanan HES'e karşı olduklarını ve bu doğrultuda mücadele edeceklerini söyledi: "Akçay HES projesine, başta Avcılar olmak üzere yöredeki diğer beş köy karşı. Yıllarca burada yaşayan insanlar, evinden barkından ayrılmak zorunda kalacaklar. Önümüzdeki günlerde bu projeyi iptal ettireceğiz."

Milletvekili Erdoğan da yöre halkının yanında yer alacaklarını belirterek, "Bunu sadece bir seçim çalışması olarak düşünmeyelim. Türkiye'de HES'lerle ilgili çok tartışma yaşandı ve halen yaşanmaya devam ediyor. Niçin yaşanıyor? Birçok yerde bölgenin tabii güzelliğini, tarihî değerlerini yok eden küçük santraller yapılıyor. Yapılan santraller de maalesef birilerini zengin etmek için yapılıyor. Muhtarlarımızdan santralle ilgili geniş kapsamlı bilgi ve haritaları aldık. Avukat ve mühendis arkadaşlarımız, birlikte oturup çalışacağız. HES projesiyle ilgili MHP olarak, Muğla milletvekili olarak, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi olarak sonuna kadar sizlerin yanında olacağız." dedi.

Menteşe adayı Yenice ise yöre halkının bu mücadeleyi kazanacağını iddia ederek, "Ülkemiz artık HES'leri ciddi olarak tartışıyor. HES yapımında sadece bugün baraj, elektrik santrali yapılmasıyla iş bitmiyor. Uzun yılları etkileyen bir yola çıkmış oluyoruz, çünkü baraj tabanı doluyor, bu topraklar deltaları oluşturamıyor, canlılar ölüyor, ağaç, her şey bozuluyor. Bu konuda hukuki, kamuoyu oluşturma, dava açma gibi her türlü desteği vereceğimizden hiçbir şüpheniz olmasın ama ben öncelikle bu HES'in yapılmaması için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar