MHP adayları, Alevilerle bir araya geldi

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkanı ve MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın, Alevilerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayları, Alevilerle bir araya geldi

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkanı ve MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın, Alevilerle bir araya geldi. Böcüzade Parkı'nda yapılan Canlar Kaynaşması programına MHP Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Aleviler yerel seçimlerde Isparta'da MHP'yi destekleyeceklerini belirtti.

Programa eşi Dilek Günaydın ile gelen Belediye Başkanı ve MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın, ilk olarak Alevi vatandaşlarla kucaklaştı. Programın açılış konuşmasını, programı düzenleyen MHP Belediye Meclisi Üyesi adayı İbrahim Can yaptı. İbrahim Can, “Temennimiz MHP’yle birlikteliğimizin hayırlara vesile olmasıdır. Bu örnek gönül birlikteliği aradaki duvarların ve önyargıların yıkılmasına sebep olacağı gibi ülkemizdeki barış ve huzura da katkı sağlayacaktır. Şu an burada ötekileştiren ve ayrıştıranlarla değil barıştıranlarla beraberiz.” dedi.

Aleviler adına konuşan Dede İbrahim Özdemir ise bazılarının kendilerini cebinde hazır oy olarak gördüklerini ifade ederek, “Belediye Başkanımızı bir gün ziyaret ettiğimizde ‘Biz sizi asla ayrı görmüyoruz. Biz sizlerle aynı tarlada bir çiçeğiz', demişti. Biz, bize bir adım gelene bin adımla nasıl gelinirmiş işte burada gösteriyoruz. Bundan böyle bizi kimse cebinde hazır oy olarak göremeyecek.” şeklinde konuştu.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, hükümetin gittiği yolun düzgün ve hak bir yol olmadığını, vatandaşların arasına ayrılık gayrılık ekildiğini vurgulayarak, “Hakla, adaletle yönetmediğiniz zaman şahısların arasına dinamit korsunuz. AKP lideri 2011 seçimlerinin normal seçim olmadığını, bu seçimde Alevileri de saymış olacaklarını söylediler. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz MHP olarak MEB kitaplarındaki Alevilerle alakalı bilgilerin gözden geçirilmesini, cemevlerinin devlet tarafından ibadethane statüsüne alınarak desteklenmesini istiyoruz. MHP, dün olduğu gibi bugün de milletimize ve onun her ferdine sevdalı Türk milliyetçileri, karşılıklı anlama ve anlaşılma süreci başlatılmasına katkı sunmaya hazırdır. Bu süreç geç kalınmış bir süreçtir. Ama Allah istemezse yaprak kıpırdamazmış. İnşallah bu sürecin başlangıcı bu gece olsun. Herkes bu sürece iyi niyet ve samimiyetle katkı sunmalıdır.” sözlerini kaydetti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da Alevilerle aynı vazodaki çiçeklerden olduklarını belirtti. Dedeleri meslektaşı olarak gördüğünü ifade eden Günaydın, “1999 belediye başkanlığına ilk aday olduğumda bir dönem yaşadığım Turan Mahallesi'ndeki kahvehaneye giderek tanıdığım, beraber büyüdüğüm Alevi arkadaşlarımı büyüklerimi sordum. Ve onlara mahallede kaç tane ali ismini taşıyan insanın olduğunu sorduğumda hemen akıllarına getiremediler. Ben de başladım kendi çocuğumun, babamın, eniştemin, dayımın adlarının Ali olduğunu söyledim. Şu anda dedeler kıskanmazsa hepsine bir teklifte bulunacağım. Ben de şu anda dede vekiliyim. İşte sevgi, dostluk ve insanlık budur.” ifadelerini kullandı.

Programın ardından MHP’nin Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyesi adayları tanıtıldı. Tanıtımdan sonra MHP Belediye Meclis üyesi adayı İbrahim Can, Başkan Günaydın’a bir saz hediye etti. Sazı eline alan Günaydın, katılımcıları selamladı. CİHAN

Yorumlar