MHP adayı Varol: Nevşehirli değişim istiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir Belediye başkan adayı Mehmet Varol, şehirde yaşayan insanların, iki dönem boyunca devam eden belediye yönetiminden memnun olmadıklarını açık bir biçimde ifade ettiklerini belirterek, kendilerinin de bu yönü önpla.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Varol: Nevşehirli değişim istiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir Belediye başkan adayı Mehmet Varol, şehirde yaşayan insanların, iki dönem boyunca devam eden belediye yönetiminden memnun olmadıklarını açık bir biçimde ifade ettiklerini belirterek, kendilerinin de bu yönü önplana alarak proje bazlı çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Mehmet Varol, yaklaşık 3 aydır yoğun bir tempoyla çalıştıklarını anlattı. Varol, “Nevşehir’in tüm meselelerini, ana sorunlarda var olan eksikliklerini de tespit ettik. Onlarla ilgili projelerimizi de hazırlayarak vatandaşlarımızla paylaştık. Bizim açımızdan çalışmalar çok güzel geçiyor. Nevşehirlilerin büyük teveccühleri var, şehirde kan değişikliğine ihtiyaç olduğuna inanıyorlar. Biz de bu inanç temelinde çalışmalarımızı önümüzde kalan sürede de devam ettireceğiz. Seçim sonucunda kazananın biz olacağına inanıyoruz.” dedi.

Nevşehir’in, gerçekten dışarıdan bakıldığında birilerinin söylediği gibi modern ve sağlıklı bir şehir olmadığını, bu görüntüden tamamen uzak olduğunu kaydeden Varol, “Nevşehir, Kapadokya’nın merkezi olmasına rağmen tarihi dokusunu yok etmiştir. Yaklaşık 10 yıllık süre içerisinde modernlik adına pek bir şey yapılmamış, sadece rutin işler yapılmış, enerjisi sadece bir bölgede harcanmıştır. Çevre mahallelerde bir çalışma olmamış, şehrin büyük bir bölümü dönüşüm adı altında harabe haline getirilmiş bir yapı içerisindedir. Bunların hepsini biliyor, gerekli projelerimizi hazırladık. Seçildiğimiz andan itibaren uygulamaya başlayacağız.” diye konuştu.

"BAŞKAN TARİHİ YOK ETTİ"

Mevcut Başkan Hasan Ünver’in, şehrin tarihini yok ettiğini ifade eden Mehmet Varol, “Eski Nevşehir tabir edilen Kale ve çevresindeki mahalleleri kepçelerle yıktı. Yıkılan alanlara Eski Nevşehir’i andıracak ama bugünkü mimariyle bütünleşecek bir proje yapmak istiyoruz. Göre yolu üzerinde yaklaşık 200 bin metrekarelik rekreasyon alanı var. Bu alan üzerinde içerisinde botanik bahçelerinin, piknik alanlarının, hayvanat bahçelerinin, kafeteryaların, restoranların olduğu, gece-gündüz, yaz-kış kullanılabilecek bir park alanı organize etmek istiyoruz. Yine Nevşehir merkezde özellikle otopark sorunu var, yeni yapılacak projeler bunu daha da artıracak. Yeni otopark projesi ile şehir merkezindeki otopark sorununu da bir nebze olsa çözmek istiyoruz. Karasoku Mahallesi ile ilgili ciddi sorunlar bulunuyor. Ciddi bir projenin uygulanması gerekiyor.” diye ifade etti.

"HALKLA, ZULÜM VE KORKUYA DAYALI BİR İLİŞKİ VAR"

Nevşehir Belediyesi’nin, toplum içerisinde güvenden uzak, başkanla vatandaş arasında uçurum olan, vatandaşla sevgi ve muhabbetten ziyade zulüm ve korkuya dayalı bir ilişkisi olduğunu ifade eden Varol, “Nevşehir halkı ve esnafı, Belediye Başkanı’nın zulmünden korkar halde bulunuyor. Biz önce vatandaşla-belediye arasındaki ilişkiyi güven, sevgi ve muhabbete dönüştürecek çalışmalar yapacağız. Hanımlar, gençler ve çocuklarla ilgili çok güzel projelerimiz bulunuyor. Kısa, orta ve uzun vadeli programımızı yaptık, bu doğrultuda projelerimizi uygulamaya başlayacağız. Halkımıza vaat ettiğimiz bütün projeler, ayağı yere sağlam basan işlerdir. Belediyenin rutin gelirleriyle projelerimizi hayata geçirme şansımızın olmadığını biliyoruz. Belediye borç batağı içerisinde bulunuyor. Maaşlar haricinde çok sayıda icra bulunuyor. Avrupa Birliği ve Bakanlıklardan kaynak alabilecek projelerimiz var. Çalışan, üreten, dürüst, bilgili ve tecrübeli bir ekip kuracağız. Halkımız takdir eder, Cenab-ı Allah da nasip ederse, başkan olduğumda şehre önemli kazanımlar yapacağımı göstereceğim.” şeklinde konuştu.





CİHAN

Yorumlar