MHP adayı Varol: Nefret söylemi vicdanlarda yara açıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir Belediye başkan adayı Mehmet Varol, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında Başbakan tarafından geliştirilen orantısız güç, kin ve nefret uyandırıcı dilin vicdanlarda yara açtığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Varol: Nefret söylemi vicdanlarda yara açıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir Belediye başkan adayı Mehmet Varol, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında Başbakan tarafından geliştirilen orantısız güç, kin ve nefret uyandırıcı dilin vicdanlarda yara açtığını söyledi. Varol, iftira noktasında yapılan eleştirileri kabul edemeyeceklerini kaydetti.

MHP Nevşehir Belediye başkan adayı Mehmet Varol, yaptığı açıklamada, Türk kültürü ile güzel Türkçeyi dünyaya tanıtmaya amaçlayarak 12 yıldır yapılan Türkçe Olimpiyatları'nı çok güzel ve büyük bir organizasyon olarak niteledi. Varol, olimpiyatları ilk andan itibaren yakından takip ettiğini, dünyanın gözünün Türkiye'ye çevrilmesine vesile olan, dünyanın çok sayıda ülkesinde elemeleri yapılan, uzun hazırlıklarla ortaya konan bu organizasyona sonuna dek sahip çıkacaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bir daha Türkçe Olimpiyatı yapılmayacak” sözüne karşın Mehmet Varol, “Yapılmaması gibi bir durum olmaz, bu noktada bir sorun yaşanmayacaktır. Bitmesi bir yana, her geçen yıl daha da ihtişamlı bir halde devam edeceğine inanıyorum.” dedi.
Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne karşı Başbakan Erdoğan tarafından yapılan hakaretlere de değinen Varol, “Birilerine karşı eleştiriler olabilir. Herkesi sevmekle kimse mükellef değildir. Fakat çok orantısız bir güç kullanılıyor. Bu da insanların vicdanlarında yara açıyor. Bence Sayın Başbakanımızın ülkede çıkan bütün sosyal meselelerde gerilim üzerine bir politika izliyor. Böylece kendi saflarını sıklaştıracağını düşünüyor. Bunun birilerine bir kazanç sağlıyor olsa bile Türkiye toplumu ve İslam alemi açısından uygun bir davranış değildir. Daha yumuşak üslupla eleştiriler olabilir. Ama iftira noktasında yapılan eleştirileri biz kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Eski Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın, Kur’an-ı Kerim’i dalgaya aldığına dair sosyal medyada çıkan ses kayıtlarını içler acısı bir durum olarak değerlendiren Varol, "Dinimizi hepimizin sahiplenmesi gerekir." dedi. Eski Bakan’ın yaptığı açıklamada montaj dediğini ama telefon konuşmasını yaptığı gazetecinin böyle bir konuşma yaptığı için Türk milletinden özür dilediğini hatırlatan Varol, aynı erdemi eski Bakan Egemen Bey’den de beklediklerini söyledi.

Türkiye’nin 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ardından tarihi bir süreçten geçtiğini belirten Varol, millet olarak bunu fırsata çevirebilmek gerektiğini söyledi. Ortada net görülen durumların varlığına dikkat çeken Mehmet Varol, bunu kimsenin görmezden gelemeyeceğini vurguladı.
Türkiye, demokratik hukuk devleti ise demokrasi ve hukukuna sahip çıkması gerektiğini kaydeden Varol, şöyle dedi: “Herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerektiğine inanıyorum. Zulümle bir yere varılmaz, böyle yapan hiçbir iktidar kalıcı olamaz. Adaletin olduğu yerde kalıcılık vardır, bunu kendileri de görecektir. 30 Mart seçimleri ile birlikte Türk milletinin bir devrin bitirilmesi ile ilgili karar vereceğine inanıyorum. Belli bir siyasi gücün ülke üzerinde kalmasından ziyade ülkenin normalleşmesi gerekiyor.” CİHAN

Yorumlar