MHP adayı Özkılıç: Hocaefendi'ye yönelik tazhif ve tahrikleri kınıyoruz

MHP Yakutiye belediye başkan adayı, eğitimci, şair Nurullah Özkılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Muhterem Hocaefendi'ye yönelik hakaretamiz sözleri ile AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın camiayı terör örgütü KCK'ya benzettiği konuşmasına.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Özkılıç: Hocaefendi'ye yönelik tazhif ve tahrikleri kınıyoruz

MHP Yakutiye belediye başkan adayı, eğitimci, şair Nurullah Özkılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Muhterem Hocaefendi'ye yönelik hakaretamiz sözleri ile AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın camiayı terör örgütü KCK'ya benzettiği konuşmasına tepki gösterdi. Özkılıç, "Hemşehrimiz ve değerli Hocaefendi'ye yönelik tahrikleri kınıyoruz" dedi.

Eğitimci, Şair Nurullah Özkılıç, 1969 yılında tanıştığı hizmet camiası ve Hocaefendi'ye yönelik mesnetsiz iddiaları kınadığını söyledi. Özkılıç, sevgi ve muhabbet fedailerine, dünyanın 160 ülkesinde İstiklal Marşı'nı okutan Hizmet Camiasına ve Erzurum'un, Türkiye'nin medar-ı iftiharı Muhterem Hocaefendi'ye yönelik mesnetsiz iddiaları üzüntü ile takip ettiğini ifade etti. Gönül sultanı, ilim adamı Hocaefendi'ye yönelik saldırı ve iftiraların yürek dağladığına dikkat çeken Özkılıç, "Erzurumluyum, Hasankaleliyim, Hizmet Hareketini 1969 dan beri tanıyorum. Gözyaşlarıyla insanlara ulaşan, sevgi ve muhabbetle gönülleri fetheden bir ilim, gönül adamının dünya çapında destanlaştırdığı, bir davayı 160 ülkenin tamamında İstiklal Marşı'nı okutan, Türk bayrağını bu ülkelerde şerefle dalgalandıran, dünyanın her tarafında verdikleri Türkçe eğitimleriyle, Türk milletinin misyonunu en iyi şekliyle tanıtan, ilim, gönül adamı, inandığı davayı gözyaşıyla hamur yapan, genç dimağlarda bayraklaştıran muhterem Hemşehrimiz hakkında bugünlerde duyduğumuz sözler bizleri yürekten dağlamaktadır." dedi.

Özkılıç, Ankara'da yaşayan bir hemşehrisinin kendisini telefonla arayarak yapılan kara propagandadan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini de vurgu yaparak, "Bana, 'Dadaşlar diyarından yetişen bu insanları tarihini hiçbir döneminde bu şekilde tezhif, tahkir eden simalara rastlamamıştık' ifadelerini kullandı. Devletin en zirve noktalarında bulunan insanların aceleyle, böyle gönül adamı, ilim adamına saldırması kabul edilebilecek bir hadise değildir. Böyle bir gönül sultanın, ilim adamının KCK gibi bir yapılanmayla eş değer tutmak terörizim gibi ifadelerle saldırmak yakışmıyor. Biz milletin birlik ve beraberliğinden yanayız. Sevgi, muhabbetle, gönülleri fetheden insanlara bu şekilde yapılan davranışları yadırgıyoruz. Bir dava adamını, rengini şehitler kanından alan Türk bayrağını dalgalandıran Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik yapılan bu hakaretleri Erzurumlu ve Hasankaleli olarak kınıyor ve kabul etmiyorum." CİHAN

Yorumlar