MHP adayı Özdemir: İşçiden verdikleri oyların fotoğrafları isteniyormuş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan adayı Mevlüt Özdemir Ereğli Eğitim-Sen Şube Başkanı İbrahim Koç ve üyelerini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Özdemir: İşçiden verdikleri oyların fotoğrafları isteniyormuş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan adayı Mevlüt Özdemir Ereğli Eğitim-Sen Şube Başkanı İbrahim Koç ve üyelerini ziyaret etti. Ziyarette dernek, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların önemine değinen Özdemir, Türk Metal Sendikasının Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarını özelleştiren bir siyasi görüşü nasıl desteklediklerini anlayamadığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli Belediye Başkan adayı Mevlüt Özdemir, sendikanın işçilerin kullandıkları oy pusulasının fotoğrafını çekmeleri konusunda telefonlar edildiğini söylediği konuşmasında, "Şimdi işi biraz daha ileri götürdüler. Kendilerine yakın arkadaşlara tehdit ve şantajla veya bir takım şeylerle fotoğraf çekeceksiniz oylarını oy pusulasının da fotoğrafını çekmeyenler bundan sonra kendilerine dikkat etsin. Böyle de bir sıkıntı var. Benim bacanağım Erdemir işçisi. O da aynı şekilde telefon edilip kendisinden oy pusulasında fotoğraflanılması talep edilmiş. Ben bilgiyi ondan aldım. Aynı zaman da biliyorsunuz bu seçim iptalidir. Anayasal haklara yapılmış bir suçtur. Çok ağır yaptırımları ve cezası vardır. Bizim değil aslında bütün seçmenlerin mağduriyeti. Bu türlü baskı yapılırken Kamuoyunda yüzlerce derneğin bu konu da sessiz kalması açıkçası siyasi olarak değil bir seçmen olarak, bir vatandaş olarak beni üzüyor" dedi. CİHAN

Yorumlar